Cuma , 29 Mart 2024

Son seçim anketi sonuçları b’om’ba Bu pazar seçim olsa İYİ Parti ve DEVA’ya büyük şok!





Seçim barajının düşmesi oy verme tercihini etkiler mi? Yeni Seçim Yasası’yla birlikte seçim barajı yüzde 7’ye düşürüldü. Peki bu, seçmenlerin tercihini ne kadar etkileyecek? Ankete katılanların yüzde 54.6’sı, ‘Beni etkilemez, partime oy vermeye devam ederim’ diyor. ‘Etkiler’ diyenler ise HDP ve İYİ Parti’ye oy veren seçmenlerde kendini gösteriyor. ‘Barajı geçmesi için HDP’ye oy veriyordum, yine verecektim ama şimdi vermem’ diyenlerin oranı yüzde 3.1 çıkarken, barajı geçmesi için İYİ Parti’ye oy verdiğini ama barajın yüzde 7’ye düşmesi nedeniyle vermeyeceğini söyleyenlerin oranı ise yüzde 2.3.





Partiniz barajı aşamıyorsa ne yaparsınız? Optimar, anketinde ‘Partinizin yüzde 7 barajını aşması zor görünüyorsa ne yaparsınız?’ sorusunu da yöneltmiş. ‘Partim dışında oy kullanmam’ diyenlerin oranı yüzde 69 çıkıyor. Bu, parti sadakatinin yüksek olduğunu gösteriyor. ‘Oy kullanmaya gitmem’ diyenler ise yüzde 3.3 oranında. Ankete katılanların yüzde 17.1’inin ise seçim barajının yüzde 7’ye düşürüldüğünden haberi yok.





Babacan, Davutoğlu ve Karamollaoğlu, İYİ Parti’den aday olursa
‘Ali Babacan, Ahmet Davutoğlu ve Temel Karamollaoğlu CHP’den aday olursa CHP’ye oy veririm’ diyenler dramatik bir şekilde yüzde 0.7 çıkarken, bu üç ismin İYİ Parti’den aday olması durumunda İYİ Parti’ye oy vereceğini söyleyenlerin oranı ise yüzde 0.2 çıkıyor. Babacan, Davutoğlu ve Karamollaoğlu’nun İYİ Parti’den aday olmaları durumunda bir sinerji meydana getireceklerini düşünenlerdendim. Ama bu sonuç beni tersyüz etti.

Sonraki Haber

İsrail Gazze Şeridi’ndeki hastanede 200 kişiyi infaz etti

İsrail Gazze Şeridi’ndeki hastanede 200 kişiyi infaz etti Gazze’deki hükümet, İsrail’in Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Şifa …