Cumartesi , 20 Nisan 2024

Soylu’dan Çağrı Geldi: Acele Edin





İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde düzenlenen ‘Kadına Yönelik Şid’detle Mücadele Mülki İdare Amirleri Eğitim Semineri’ne katıldı.Seminerde konuşma yapan Bakan Süleyman Soylu, 2012 yılında kabul edilen Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şid’detin Önlenmesine Dair Kanun’a ilişkin açıklamalarını yaptı.





MÜCADELEMİZDE MİLAT
Türkiye’nin, AK Parti hükümetleriyle birlikte kadına şid’det meselesinde samimi bir gayret ortaya koyduğunu belirten Bakan Soylu, Bunun en önemli ve kilit adımı da 2012 yılında kabul edilen 6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Ş’iddetin Önlenmesine Dair Kanun’dur.





Türkiye’de daha önce örneği olmayan önemli bir adımdır, bana göre de aile içi ve kadına yönelik şi’ddetle mücadelede milattır.” ifadelerini ekledi.





“MÜLKİ AMİRLERİMİZ TEDBİR KARARI VERMEKTE GECİKMESİN”
Kadınlara koruyucu tedbir kararına da değinen Soylu, şöyle devam etti: “Gerek kolluk birimlerimiz, gerek mülki idare amirlerimiz böyle bir mesele geldiğinde lütfen tedbir kararı vermekten çekinmesinler ve gecikmesinler.





Çünkü sonrasında ‘eyvah’ yetmez. Hatta ‘bu kararları verirken gecikmeyin’ demek bile belki doğru değil, ‘acele edin’. Öyle hassas davranın ki şi’ddet mağduru bir kadın, sizin yanınızdan asla tedbir alınmamış şekilde çıkmasın. ‘Gittim ama bir şey yapmadılar’ demesin.” ifadelerini kullandı.

Sonraki Haber

Son Dakika: İsrail’den İran’a Füze Saldırısı, Uçuşlar Durduruldu, Dünya Şokta

Son Dakika: İsrail’den İran’a Füze Saldırısı, Uçuşlar Durduruldu, Dünya Şokta ABD kaynaklarına göre İSRAİL, sabaha …