Cuma , 29 Mart 2024

Suriye’de Korkulan Oldu…. İşte İlk Bilgiler….






Başta Türkiye olmak üzere dünyanın gözü kulağı Suriye’nin İdlib şehrine çevrildi. Son gelen görüntüler korkulan oldu dedirtti. ABD Rusya ve Türkiye’nin dikkatle izlediği şehirden son gelen haberler tek kelime ile korkunç. İşte şok gelişmenin ilk detayları…..
Rusya, İdlib bölgesinde, Esed güçlerinin kontrolündeki Halep ve Hama’ya saldırmak üzere ağır silahlar ve zırhlı araçlar ile donatılmış binlerce militanın toplandığını duyurdu.
RUSYA Savunma Bakanlığı, Suriye’nin kuzey batısındaki İdlib bölgesinde, hükümet güçlerinin kontrolünde bulunan Halep ve Hama’ya saldırmak üzere ağır silahlar ve zırhlı araçlar ile donatılmış binlerce militanın toplandığını duyurdu.
Açıklama, Rusya’nın Suriye’deki Ateşkes İzleme Merkezi’nin komutanı Tümgeneral Aleksey Tsıgankov’dan geldi. Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Tsıgankov, İdlib topraklarının yüzde 70’inden fazlasının, aralarında en büyüğü Tahrir el Şam (eski adıyla El Nusra) olan terörist gruplarının kontrolünde kalmaya devam ettiğini hatırlattı.




TAHRİR EL ŞAM LİDERİ CİHAT ÇAĞRISI YAPTI… Tsıgankov, “Geçen hafta bu terörist örgütün lideri Ebu Muhammed el Culani, İdlib’deki tüm çetelere laik Suriye devletine karşı cihat çağrısı yaptı. Aşırıcılık yanlıları tarafından gözaltına alınan ve cezaevlerinde tutulan siyasi diyalog yanlılarının sayısı 500 kişiyi aştı. Hama ve Halep’e taarruza geçmek üzere ağır silahlar ve zırhlı araçlarla donatılmış binlerce militan toplanmış durumda” diye konuştu.
‘KLORİN DOLU 8 TANKER GETİRİLDİ’… Tümgeneral Tsıgankov ayrıca İdlib’deki Cisr el Şuğur yerleşiminde ‘kimyasal saldırı’ düzenlemek için Tahrir el Şam (eski adıyla El Nusra) militanlarının klorin dolu 8 tanker getirdiklerini, aynı yerleşimde Beyaz Miğferler’in kimyasal saldırı ortamında nasıl hareket edilmesi gerektiği konusunda halkı eğittiklerini kaydetti.
“KİMYASAL SALDIRI MZANSENİ İLE…” Daha önce Rusya Savunma Bakanlığı, ABD, İngiltere ve Fransa’nın Suriye hükümet güçlerinin kimyasal silah kullandığı bahanesiyle Suriye’yi yeniden vurma hazırlığında olduklarını açıklamıştı. Bakanlık Sözcüsü İgor Konaşenkov, olası bir operasyonun gündemde olduğu İdlib’deki Tahrir el Şam militanlarının sivillere ‘kimyasal silahla saldırıp’ hükümeti suçlama hazırlığında olduğunu belirtmişti.
SURİYE’Yİ YENİDEN VURMAYA HAZIRLANIYORLAR…Konaşenkov, ABD’nin 56 kruz füzesi taşıyan USS The Sullivans destroyerini Basra Körfezi’ne, B-1B savaş uçağını da Katar’daki askeri üsse konuşlandırdığını duyurup Suriye’yi yeniden vurmaya hazır oldukları uyarısında bulunmuştu.

Sonraki Haber

İsrail Gazze Şeridi’ndeki hastanede 200 kişiyi infaz etti

İsrail Gazze Şeridi’ndeki hastanede 200 kişiyi infaz etti Gazze’deki hükümet, İsrail’in Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Şifa …