Cuma , 19 Nisan 2024

TAM 5 BİN TL DESTEK





2021 yılı içerisinde elektrik ve doğal gaz faturalarında 100 milyar TL destekte bulunduk. Bu destek hane başı aşağı yukarı yaya yaya senelık 5 bin liradır. . Bu sene elektrikte birinci kademede aşağı yukarı yaya yaya yüzde 50, doğal gazda ise yüzde 75’lik devlet desteği devam etmektedir. Örnek verecek olursak, 100 liralık elektrik faturasının 50 lirası, doğal gazda ise 100 liralık faturanın 75 lirası bizim hükümetimiz tarafından karşılanmaktadır. ” diye konuştu. Dönmez, hükümetin dar gelirli vatandaşlar suretiyle son 3 seneda 2,1 milyon haneye toplamda 6,4 milyar liralık destek sağlandığına ilgi çekerek, şu şekilde devam etti: Aşağı Yukarı 3 milyar liralık doğal gaz desteğinden 4 milyon hane yararlanacak. her aileye senelık doğal gaz destek miktarı ise 450 ila 1150 lira arası olacak.





Türkiye’nin 81 şehrine doğal gaz götürdük. Türkiye’yi nükleer enerjiyle buluşturmak suretiyle gün sayıyoruz. Yerli ve yenilenebilir enerjide kurulu gücümüzü yüzde 65 seviyesine çıkardık.” “Yerli ve milli siyasetçiye ihtiyac var” Türkiye’nin enerji bağımsızlığı suretiyle çeşitli adımlar atıldığını altını çizen Dönmez, “Ne süre bir adım atılsa bu konuda muhalefetin ortaya koyduğu siyaset tarzı Türkiye’nin yerli ve milli siyasetlara var olduğu kadar yerli ve milli siyasetçilere de ne kadar ihtiyacı var olduğunu ortaya koymaktadır.” diye konuştu. Dönmez, şunları kaydetti:





“Enerji üretiminde yerli ve yenilenebilir kaynak oranını artırmaya yönelik attığımız her adımı, nükleer, termik, hidroelektrik, yel ve jeotermal santrallerinde engellemeye çalışarak bir nevi ülkemizi karanlığa ve dışa bağımlılığa iten zihniyet, son dönemde vatandaşlarımızı da kışkırtarak bu hizmetlerin sürdürülebilirliğini tehlikeye atmaya çalışmaktadırlar . Elektrikte yapılan 150 kilovatsaatlik düzenleme, tavsiyeler üzerine 210 kilovatsaate yükseltildi. Bunun yanı sıra küçük ölçekli ticari işletmelerden ve sivil toplum kuruluşlarından gelen öneriler de değerlendirilmektedir.

Sonraki Haber

Tokat’taki depremi önceden bildi! Sosyal medyada gündem oldu

Tokat’taki depremi önceden bildi! Sosyal medyada gündem oldu Sismik aktiviteleri inceleyen bir hesap, sosyal medyada …