Cumartesi , 20 Nisan 2024

TAM KAPANMA DÖNEMİ BİTİNCE NE OLACAK? İLK KEZ AÇIKLANDI. MİLYONLARI İLGİLENDİRİYOR





VAKA SAYILARI BELİRLEYECEK
Biz bu kapanma sonrasında hızlı bir normalleşme süreci yaşamayacağız anlamına geliyor. Tüm bunları veriler belirleyecek.





‘AKSİ DURUMDA TEDBİRLER DEVAM EDECEK’
Eğer tam kapanma sürecinde vaka sayılarında istenen bir azalma olursa bu kez normalleşme adımları hızlı atılabilecek. Eğer tam aksine bu süreçte istenen azalma olmazsa tedbirler devam edecek.





Normalleşme adımları kapsamında adımlar belirlenecek. Konuştuğumuz hocalardan edindiğimiz bilgilere göre verilecek öneriler şu şekilde olacak. Örneğin normalleşme adımları başlayacak ancak, gün içerisindeki bazı kısıtlamalar devam edebilecek.
Mesela saat 21.00’deki sokağa çıkma kısıtlaması vardı bir süre daha devam edebileceği yönünde bir takım uyarılar olacak. Nihai karar da Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından duyurulacak.





Genelgeye göre, hafta içi-hafta sonu ayrımı olmaksızın uygulanacak sokağa çıkma kısıtlaması günlerinde üretim, imalat, tedarik ve lojistik zincirlerinin aksamaması, sağlık, tarım ve orman faaliyetlerinin sürekliliğinin sağlanması amacıyla belli yerler ve kişiler kısıtlamadan muaf tutulacak.





Sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu günlerde bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılar 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek. Vatandaşlar zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve engelliler haricinde araç kullanmamak şartıyla ikametlerine en yakın bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılara gidip gelebilecek.
Aynı saatler arasında bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi, tatlıcılar ve online sipariş firmaları evlere/adrese servis şeklinde de satış yapabilecek. Belirtilen uygulama zincir ve süper marketler için haftanın altı günü geçerli olacak, zincir marketler pazar günleri kapalı kalacak. Sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu günlerde restoran, lokanta, kafeterya, pastane gibi yeme-içme yerleri sadece paket servis şeklinde faaliyet gösterebilecek.





Sokağa çıkma kısıtlamasına yönelik tanınan muafiyetler, daha önce illere gönderilen genelgeyle açıkça belirtildiği şekilde muafiyet nedenine ve buna bağlı olarak zaman ve güzergahla sınırlı olacak. Aksi durumlar muafiyetlerin kötüye kullanımı olarak görülerek idari ve adli yaptırımlara konu edilecek.




Sonraki Haber

Son Dakika: İsrail’den İran’a Füze Saldırısı, Uçuşlar Durduruldu, Dünya Şokta

Son Dakika: İsrail’den İran’a Füze Saldırısı, Uçuşlar Durduruldu, Dünya Şokta ABD kaynaklarına göre İSRAİL, sabaha …