Perşembe , 25 Nisan 2024

Tarihte bir ilk..Türk İhaları Dünya Pazarının Kralı Oldu !





“Bazı ülkeler ambargo yarışına girdi” “Türkiye ve Çin’in pazarda ilerlemesinin ardından ABD, İHA platformlarının ihracatına yönelik kısıtlamalarını gevşetme kararı aldı ancak yine de önemli ihracat başarıları gösteremiyor” diye devam eden savunma sanayii uzmanı, şunları ifade etti:





“Çünkü ABD’nin birim faaliyetleri gerçekten yüksek. Örneğin ABD; Avustralya’ya 12 adet MQ-9B Reaper SİHA’yı, beraberindeki ekipmanlarıyla birlikte 1.6 milyar ABD Doları’na satıyor. Birbirlerinin tam muadili olmasa da biz aynı sayıda AKINCI’yı, muhtemelen bunun yarısından da daha az maliyetle satardık.





Türkiye’nin pazarda ilerlemesinin önlenmesi amacıyla bazı ülkeler ambargo yarışına girdi. Ancak şöyle bir durum var; bugün 200’den fazla Bayraktar TB2, 50’den fazla ANKA tipi İHA üretmiş bir Türkiye var. Hem bunların hem de AKINCI ve AKSUNGUR tipi SİHA’ların üretimi devam ediyor. Ticari açıdan hiçbir firma, bunların kullandığı elektro-optik sistemlere ambargo koymak istemez. Çünkü her bir elektro-optik sistemin fiyatını 1 milyon ABD Doları olarak baz alırsak, sadece bugüne kadar üretilen SİHA’lar için 250 milyon ABD Doları kazanç ortaya çıkar.”

Sonraki Haber

Korkutan bir deprem daha

AFAD duyurdu! Korkutan bir deprem daha AFAD korkutan bir depremin daha meydana geldiğini açıkladı. İşte …