Perşembe , 28 Mart 2024

TBMM’ye Teklif Verildi Yeni İl Yolda





MECLİSE TEKLİF OLARAK SUNUMU YAPILDI. 82. ŞEHİR GELİYOR
82. kent geliyor Meclise Teklif Olarak Sunumu Yapıldı. 82. İl Geliyor, Bakın neresi il oluyor !





Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu’na öneri geldi. CHP doğrultusundan verdiği yasa önerilerinde ülkemizin nadide yerlerinden olan bir şehrimizin il olması istendi.





AKŞEHİR Adıyla Yeni Bir İl Kurulması Hakkında” yasa öneriyi verildiği bildirildi.Kanun öneriyinin gerekçeleri şu şekildedir; Türkiye’nin ilk Uluslararası Şenlikleri arasında yer alan ve 61 yıldan beri düzenlenen Nasreddin Hoca Şenlikleri ile de Dünya’ya tanıtımını yapmakta olan Akkent, Selçuklu ve Osmanlı devresi eserleri ile bölgenin mühim turizm potansiyeline sahiptir.





Çevresindeki iller teşvik kapsamında iken, yukarıda saydığımız bütün özelliklere karşın Akkent, Konya’ya bağlı bulunduğu amacıyla bu teşviklerden yararlanamamaktadır. Akkent, tarihi geçmişi, coğrafi yapısı, yer altı ve yer üstü zenginlikleri ile il olmayı oldukça hak etmiş mühim bir ilçedir.





İl bulunduğu takdirde Konya il merkezinden Akkent tarafına olan hizmet aktarımı, Akkent’den Konya tarafına de olacak; her iki yerleşim birimi de faydalanacağı gibi etraf ilçeler daha verimli hizmet alacaktır. Bir diğer yönüyle de Konya’nın üzerindeki yük azalacaktır. Bu hal yanında Konya’ya bağlı ilçelerde nüfus kaybının önlenmesine de katkıda bulunacaktır.





Konya’nın demografisi ele alındığında yeterli hizmet götürülemediği amacıyla ilçe ve köylerde nüfusun azaldığı da görülmektedir. bu gerekçelerle Akkent ilçesinin Akkent adıyla yeni bir il olarak kurulması öngörülmektedir.” Bizde Siz okuyucularımızın düşüncelerini çok merak ediyoruz. Sizce Neresi il olmalı il olmasını dilediğiniz nedeniyle yerleri belirtirseniz çok seviniriz. Akkent, Konya ilinin bir ilçesidir.

Sonraki Haber

Efsane Devrim otomobilinin ekibindeydi! Tasarımcısı hayatını kaybetti

Efsane Devrim otomobilinin ekibindeydi! Tasarımcısı hayatını kaybetti Uzun yıllar Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’nda (TCDD) hizmet …