Perşembe , 28 Mart 2024

Tehlike çanları çalmaya başladı. Türkiye yeni bir krizle karşı karşıya





Tehlike çanları çalmaya başladı. Türkiye yeni bir krizle karşı karşıya Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün nisan ayı kuraklık ve sıcaklık raporlarındaki haritaya göre Türkiye’de Doğu Anadolu, Güneydoğu ve Ege’nin güney kesimlerinde “şiddetli”, “çok şiddetli” ve “olağanüstü” kuraklık görüldü. Kuru tarımın en fazla yapıldığı bölgelerin başında gelen İç Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ni kuraklık vurdu.





Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde bir önceki yıla oranla bu sene yağışların yüzde 40 azalması şiddetli kuraklığa sebep oldu. Geçtiğimiz aylarda İstanbul az yağış alması nedeniyle kuraklıkla karşı karşıya kalmıştı fakat yağışların artmasıyla barajlardaki su seviyesi yükselmişti. ŞİDDETLİ KURAKLIK Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün paylaştığı 1 aylık kuraklık haritasına göre; Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu ve Ege’nin güney kesimlerinde şiddetli ve orta şiddetli kuraklık görüldü.





Kuzey Ege ve Marmara’da ise çok, orta, hafif ve normal nem düzeyleri ölçülürken, Zonguldak ve Bartın kıyılarında aşırı nem gerçekleşti. REKOR SICAKLIK Yurdun diğer bölgelerinde ise sıcaklıklar mevsim normalleri civarında gerçekleşti. Hem uzun yıllar hem de geçen yıl nisan ayı ortalama sıcaklığı 12.1 derece iken, 2021 Nisan ayında ortalamanın 13.4 derece olduğu vurgulanan rapora göre, bu yıl 1.3 derecelik artış gözlendi. Nisan ayında en düşük sıcaklık eksi 6.4 derece Özalp (Van),en yüksek sıcaklık ise 36.9 derece ile Ceylanpınar’da (Şanlıurfa) tespit edildi.




Sonraki Haber

Efsane Devrim otomobilinin ekibindeydi! Tasarımcısı hayatını kaybetti

Efsane Devrim otomobilinin ekibindeydi! Tasarımcısı hayatını kaybetti Uzun yıllar Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’nda (TCDD) hizmet …