Perşembe , 25 Nisan 2024

Tek tek işaretlendi! Anlamı..





Bizim için bir gün, bir saat bile çok önemli. Bu anlayışla çalışıyoruz ve süreci yönetiyoruz. Arkadaşlarımız uyumadan, canlarını tehlikeye atarak mücadele ediyorlar, etmeye de devam edecekler.İnşallah hızlı bir şekilde yaralarımızı saracağız. Olması gereken neyse tüm altyapısıyla üstyapısıyla her şeyi hesap ediyoruz. İnşallah hep birlikte bu afetin de üstesinden geleceğiz.





” “Vatandaşlarımıza 50 bin liraya kadar eşya ve kira yardımı yapıyoruz” Gebece Mahallesi’nde yaşayan 85 yaşındaki Mehmet Topaca ile görüşen Kurum, vatandaşların sorunlarını dinledi. Topaca, “85 yaşındayım hiçbir şeye ihtiyacım yoktu, evimde yaşayıp gidiyordum. Ama şimdi evim yandı. Zaten dışarıda kalırsam, kış bitmeden evim olmazsa beni bir daha bulamazsınız.” dedi.Bunun üzerine Kurum, şunları kaydetti: “Mehmet amca, hasar tespit çalışmalarını arkadaşlar yaptılar. Eşyalarınızın, ölen hayvanlarınızın, araç gereçlerinizin, tarım arazilerinizin, zarar gören her şeyinizi karşılamaya başladık. Evleri tamamen yanan veya yıkılan vatandaşlarımıza 50 bin liraya kadar eşya ve kira yardımı hesaplarına yatırılıyor.





Bir kısmını yatırdık, inşallah kalanlarını da en kısa sürede yatıracağız. Evleri de en hızlı şekilde yapacağız. Altında deposu, ahırı olan evleri de en kısa sürede yapacağız. Senin evini de inşallah 3-4 ayda bitireceğiz. Gönlün rahat olsun. Sen merak etme, senin evinden başlayacağız. Daha iyisini, daha güzelini hep birlikte yapacağız. İnşallah yıl bitmeden, kıştan önce burayı yaparak evini sana teslim edeceğiz. Sen yeter ki üzülme.””Bugün su olup yangının üzerine atma günüdür” Hocalı Mahallesi’nde de vatandaşları ziyaret eden Kurum, yangının çıktığı ilk andan itibaren devletin tüm imkanlarıyla seferber olduğunu aktardı.




Sonraki Haber

Korkutan bir deprem daha

AFAD duyurdu! Korkutan bir deprem daha AFAD korkutan bir depremin daha meydana geldiğini açıkladı. İşte …