Cumartesi , 20 Nisan 2024

Tek tek işaretlendi! Anlamı..





Vatandaşın tırmığıyla itfaiyecinin itfaiye aracıyla ormancının yine sahada çalıştığını belirten Kurum, şöyle konuştu: “AFAD’ımız, Kızılayımız, Jandarmamız, UMKE’miz tüm ekiplerimiz hep birlikte Antalya’mız için, tüm şehirlerimiz için mücadele ediyor, etmeye de devam edecek. Bugün bir olma günüdür, siyaset yapma günü değildir.Bugün buradaki olaylar üzerinden rant devşirme günü değildir.





Bugün su olup yangının üzerine atma günüdür. Harç olup yeni yuva yapma günüdür. İnşallah hep birlikte yangınla mücadelemizi vereceğiz. Bir taraftan hasar tespitlerimizi yapacağız. Bir yandan da vatandaşlarımızın yeni sıcak yuvalarına bir an önce kavuşmaları için gereken adımları atacağız. Biz bu birlik ve beraberlik sayesinde Türkiye’yiz.Bu ruh sayesinde güçlü Türkiye’yiz. Hiçbiriniz endişe etmeyin. En kısa zamanda yaralarımızı saracağız. Bizim için bırakın bir günü bir saat, bir dakika bile önemli. Bu anlayışla bu ruhla sahada arkadaşlarımız çalışıyor.





Çalışmaya da devam edecek. Mahalle mahalle, köy köy geziyoruz. Vatandaşlarımız bizlere, evlerine ne kadar kısa sürede kavuşabileceklerini soruyorlar. Biz de vatandaşlarımızın tüm zararlarını karşılayana kadar, tüm evlerini yeniden yapana kadar burada olacağız.”Kurum’a incelemeleri sırasında Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Fatma Varank, Antalya Milletvekili Sena Nur Çelik, TOKİ Başkanı Ömer Bulut, İller Bankası Genel Müdürü Yusuf Büyük de eşlik etti.Öte yandan Mahalle muhtarı Halit Demir, yangının Akseki tarafından geldiğini ve çok büyük olunca vatandaşın ne yapacağını şaşırdığını belirterek, su ve elektriklerin bir haftadır kesik olduğunu söyledi. Mahallede 45 evin yandığını belirten muhtar Demir, “Şimdi işaretleme ve yıkımlar başladı. Arkasından da TOKİ’nin gireceği söyleniyor.





Vatandaşın halini gördünüz çok mağdur” dedi.Sabaha karşı ulaşan yangınla büyük zararın oluştuğu Bucakşeyhler’de oturan Mahmut Rüzgar ise Manavgat’tan gelen oğlu Bekir Rüzgar tarafından kurtarıldı. Bekir Rüzgar, “Saat 4.30 gibi bana telefon geldi, Oymapınar’da yangın çıktı diye. Manavgat’tan buraya gelmem 15 dakika sürer. Geldim, elektrik su yoktu, babamı evden indirmem 5-10 dakika sürdü. Garajda traktör vardı, babam ‘gel traktörü çıkaralım’ dedi. ‘Yok baba kaçalım’ dedim. Buradan bindim arabaya tepeden aşağı indik. Bir anda geldi, yapacak hiçbir şeyimiz yok. Evimizde de hiçbir şeyimiz kalmadı. Komşularla birlikte traktörlerimiz yandı” diye konuştu.

Sonraki Haber

Son Dakika: İsrail’den İran’a Füze Saldırısı, Uçuşlar Durduruldu, Dünya Şokta

Son Dakika: İsrail’den İran’a Füze Saldırısı, Uçuşlar Durduruldu, Dünya Şokta ABD kaynaklarına göre İSRAİL, sabaha …