Cuma , 29 Mart 2024

TİROİT BEZİNİN DÜZGÜN ÇALIŞMADIĞINI GÖSTEREN, İHMAL ETMESİ TEHLİKELİ OLABİLECEK 11 İŞARET





Tiroit bezi soluk borunuzun etrafında ve ses tellerinizin hemen üzerinde bulunur. Vücudun metabolizma faaliyetlerini tamamiyle kontrol eden bu salgı bezi tüm salgı bezlerinin anası olarak adlandırılır. Çünkü bu salgı bezinde meydana gelebilecek herhangi bir problem tüm vücut işlevinizi sekteye uğratabilir.





Eğer çok fazla hormon salgılar ise hipertiroidizm, gereğinden az salgılar ise hipotrioidizm hastası olursunuz ve iki durum da birbirinden tehlikeli sonuçlar doğurur. Sizler için her iki durumda da başınıza gelebilecek belirtileri derledi. Eğer ki bu belirtileri sıklıkla yaşıyorsanız mutlaka bir endokrin uzmanına müraacat edin ve tedavi olun. Tiroit problemlerinin ilerlemesi gerçekten ciddi sonuçlar doğurur. Hipotiroidizm Eğer ki tiroit beziniz yeterince salgı üretmiyorsa bu duruma hipotiroidizm denir. Eğer ki iyot eksikliğiniz var ise hipotiroidizme sebep olabilir. Kadınlarda erkeklerden daha sık görülür ve 60 yaşın üzerindeki insanlar kendilerini özellikle bu duruma karşı korumalıdır. Uyuşukluk, Cansızlık Tiroit beziniz vücudunuzun enerjiyi kullanış şeklini düzenleyen hormonlar salgılar.




Sonraki Haber

İsrail Gazze Şeridi’ndeki hastanede 200 kişiyi infaz etti

İsrail Gazze Şeridi’ndeki hastanede 200 kişiyi infaz etti Gazze’deki hükümet, İsrail’in Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Şifa …