Perşembe , 28 Mart 2024

Tüm Araç Sahiplerinin Dikkatine Bugün Son Gün.. Yarından İtibaren 776 TL Cezası Var!


Hayati Önem Taşıyor



Kış lastikleri, ticari araçlar için zorunlu ancak hususi araçlarda da can ve mal güvenliğinin sağlanması açısından son derece önemli. Jandarma ekipleri ve emniyet güçler kış lastiklerine ilişkin olarak denetimleri gerçekleştirecek. Kış lastikleri soğuk havalarda buz ve kara karşı etkili, ancak lastiklerin yaz aylarında kullanılması fren mesafesinin uzaması gibi çeşitli sorunlara yol açabilmektedir. Bundan dolayı her lastiğin mevsiminde kullanılması gerektiği konusunda yetkililer uyarılarda bulunuyor.
Yere Daha Sağlam Tutunuyor



Ordu’da lastik bayisi bulunan Ahmet Özpınar, kış lastiği takma zorunluluğuna çok az bir süre kala yoğunluğun arttığını belirtiyor. Her sene işini son dakikaya bırakan müşterilerden dolayı yoğunluk yaşadıklarını, bundan dolayı müşterilerin daha erken gelmelerinin daha iyi olacağını söyledi. Kış lastiklerinin, yaz lastiklerine göre daha yüksek emniyet seviyesine sahip olduğunu, vakum özelliği sayesinde yere daha iyi tutunduğunu ve soğuk havalarda donmadığını ekledi.



İnternetten Satılan Lastiklere Dikkat
Özpınar, internet ortamında uzaktan alışveriş yapılmasından dolayı insanların ne aldığını evine gelene kadar göremediğini, bundan dolayı da bazen hüsran yaşanabildiğini söyledi. Özpınar, son olarak insanların hem can hem de mal güvenliği için kış lastiği taktırmaları gerektiğini ifade etti.


Sonraki Haber

Efsane Devrim otomobilinin ekibindeydi! Tasarımcısı hayatını kaybetti

Efsane Devrim otomobilinin ekibindeydi! Tasarımcısı hayatını kaybetti Uzun yıllar Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’nda (TCDD) hizmet …