Perşembe , 25 Nisan 2024

Tüm Türkiye’yi Sevindiren Müjde geldi! 25 Yıl evli kalana Emeklilik Müjdes! Tek dilekçeyle Maaş..





Ev hanımlarının emekli olabilmesinin yöntemlerinden biri “İsteğe Bağlı Sigorta” sistemi. Sadece ev hanımları değil, öğrenciler ve çalışmayan birçok kişi de emekli olabiliyor. Ancak bu emeklilik haklarından yararlanabilmek için bazı koşullar bulunuyor.
Ev hanımlarının emekli olabilmeleri için 2 formül öne çıkıyor. Bunlardan birincisi çalışmadan prim ödeyerek emekli olunabildiği gibi, evde ürettiğini satanlara da sigorta kolaylığı bulunuyor.





EV HANIMLARI İÇİN İSTEĞE BAĞLI SİGORTA SİSTEMİ
Ev hanımlarının emeklilikten yararlanabilmeleri için en yakın SGK müdürlüğüne gidip, İsteğe Bağlı Sigorta için başvuruda bulunmaları gerekir. 2008 yılından itibaren isteğe bağlı sigorta kapsamında bulunan kişiler, 4B’li Bağ-Kur’lu olarak değerlendirilir. Bundan dolayı da SSK’lılara göre daha fazla prim öderler. Fakat daha önceki yıllarda çalışan ama eksik primi olanlar, 3.5 yıldan daha az sürede prim ödemelerini tamamladıkları takdirde SSK’dan emekli olarak görünebilir. Primlerin ücreti ise o senenin asgari ücretine göre belirlenmektedir.





Hiçbir sigortası olmayan ya da çalışmayan ev kadınları 18 yaşından büyük olmaları şartı ile SGK’ya giderek kendilerini sigortalı yaptırabilir
Bu şekilde her ay prim ödeyerek emeklilik hakkına kavuşabilir, aynı zamanda sağlık hizmetlerinden de ücretsiz yararlanabilir. Üstelik bakmakla yükümlü oldukları kişiler de bu hakkı kullanabilir.





VERGİSİZ ESNAFLIK İMKANI
Ev hanımları için emekli olma yollarından bir diğeri ise vergisiz esnaflık yöntemi. Evde kendi imkanlarıyla üretim yapan kadınlar için ‘esnaf muaflığı’ devreye girmektedir. Esnaf muafiyet belgesi alanlar, vergi vermiyor, SGK’ya başvurarak da sigortalı oluyor.




Sonraki Haber

Korkutan bir deprem daha

AFAD duyurdu! Korkutan bir deprem daha AFAD korkutan bir depremin daha meydana geldiğini açıkladı. İşte …