Cuma , 26 Nisan 2024

TÜMÖR ZANNEDİLİYOR AMA GERÇEK BAMBAŞKA





Anneler için bebeklerini bekledikleri gebelik süreci heyecanlı olsa da özellikle tek yumurta ikizlerinde bazen pek de beklenmeyen komplikasyonlar gelişebiliyor. Bunlar içerisinde kardeşine ‘hamile’ olarak doğan ve ya da kardeşinin kalıntısını 26 yıl beyninde taşıyanlar bile var. ‘Fetüs içinde fetüs’ olarak adlandırılan bu sendromu Op. Dr. Nazlı Korkmaz’a sorduk.





Tıp dünyasında nadir görülen vakalardan biri de de ‘fetus-in-fetu’ (FIF). Türkçede ‘fetüs içinde fetüs’ olarak bilinen ve anomali (normalin dışında) olarak değerlendirilen bu durum şimdiye kadar dünya genelinde şimdiye kadar 200 vakada görüldü. Bir çeşit gelişimsel anormallik olarak açıklanabilen fetus-in-fetu, ikiz bebeklerden birinin büyümeyi durdurması sonucunda yaşanabiliyor. Dünya genelinde görülen vakalar ise birbirinden oldukça farklı. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Nazlı Korkmaz ile duyan herkesi şaşkına çeviren vakaları masaya yatırdık.




Sonraki Haber

İzmir Karaburun’da korkutan deprem

İzmir Karaburun’da korkutan deprem İzmir’in Karaburun ilçesinde deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırmaları …