Cumartesi , 20 Nisan 2024

TÜMÖR ZANNEDİLİYOR AMA GERÇEK BAMBAŞKA





26 YIL SONRA FARK EDİLDİ
Hindistan’da yaşayan genç bir kadın, günlük hayatına devam ederken zaman içinde okuma ve dinlemeyle ilgili bilişsel problemler yaşamaya başlamıştı. Durum zaman içinde daha da kötü bir alınca kadın soluğu hastanede aldı ve tapılan araştırmalar sonucunda Hintli kadının beyninde bir kitle tespit edildi.





İlk başta kadının beynindeki kitlenin ne olduğunu tam olarak çözemeyen doktorlar zaman içerisinde araştırmalarını sürdürdü ve kendilerini şoke eden bir gerçekle karşı karşıya kaldı. Hintli kadının beynindeki kitle aslında onun ikiz kardeşinin kalıntılarıydı. Sahip olduğu kalıntılardan habersiz genç kadının ‘fetüs içinde fetüs’ sendromuna sahip olduğu anlaşılınca 26 yıldır beyninde yer eden ikiz kız kardeşine ait kitleler temizlendi ve genç kadın hayatına kaldığı yerden devam etti.





KARNINDAN 8 EMBRİYO ÇIKARILDI
Yine Hindistan’ın Jarkand eyaletinde dünyaya gelen kız çocuğu da tıp tarihine geçecek bir olayın parçasıydı. 2022’de ekim ayının başlarında sağlıklı bir şekilde dünyaya gelen kız çocuğunun karnındaki anormal şişlik hem ailesinin hem de doktorların ilgisini çekti. Karnındaki şişlik yüzünden doğumundan 3 hafta sonra hastaneye götürülen bebeği kontrol eden doktorlar karşılaştıkları vakayı ilk olarak tümör olarak yorumladı. Ancak aslında gerçek çok daha başkaydı. Uzun incelemelerin sonunda doktorlar, bebeğin karnının içinde 8 embriyo olduğunu ve bu şekilde doğduğunu keşfettiler.

Sonraki Haber

Son Dakika: İsrail’den İran’a Füze Saldırısı, Uçuşlar Durduruldu, Dünya Şokta

Son Dakika: İsrail’den İran’a Füze Saldırısı, Uçuşlar Durduruldu, Dünya Şokta ABD kaynaklarına göre İSRAİL, sabaha …