Cuma , 19 Nisan 2024

Türk Bilim İnsanından Mucize Buluş: Koronavirüsü Anında Yok Ediyor!





Türkiye laboratuvarlarında yaptığı çalışmalarla koronavirüsü yok eden bitkisel bir ürün elde ederek çok başarılı bir çalışmaya imza attı.





Dünya sıralamasında ilk 100 bilim insanı arasında yer alan Prof. Dr. Erdem Yeşilada koronavirüsü yok etmek için yaptığı çalışmaları Türkiye’de laboratuvar ortamında araştırmasını yaptığı ürün, Hindistan’da da hastalar üzerinde destek tedavi olarak denendi. Prof. Dr. Yeşilada, ”Yapılan antiviral testlerle etkinliğini ortaya koyan ve tamamen bitkisel olan bu ürün, vücut hücrelerine zararı dokunmadan Kovid-19 hücrelerini yok ediyor” dedi.





Yeditepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmakognozi ve Fitoterapi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Erdem Yeşilada’nın koronavirüsle mücadele kapsamında yaptığı kovid-19 tedavisine yönelik çalışmalarla, yapılan antiviral testleriyle de etkinliğini ortaya koydu. Bitkisel ürünlerin koronavirüs üzerindeki etkinliğinin kanıtlandığından da bahseden Yeşilada, Hindistan’da Kovid-19 hastaları üzerinde destek tedavi olarak denenen ürünün etkinliğine dair verilerden bahsederken tamamen doğal olan bu pastilin vücut hücrelerine zarar vermeden Kovid-19 hücrelerini yok ettiğini de belirtti. Bu bakımdan ürünün Kovid-19 aşısıyla birlikte koruyucu olarak ve aşının etkisini artırmak üzere bir destek tedavisi olarak kullanılmasını önerdi.




Sonraki Haber

Tokat’taki depremi önceden bildi! Sosyal medyada gündem oldu

Tokat’taki depremi önceden bildi! Sosyal medyada gündem oldu Sismik aktiviteleri inceleyen bir hesap, sosyal medyada …