Cuma , 19 Nisan 2024

TÜRK SİNEMASININ UNUTULMAZ YÖNETMENİ HAYATINI KAYBETTİ






Türk sinemasına unutulmaz izler bırakan, ilk işçi ve grev filmi olarak kabul edilen Karanlıkta Uyananlar ile tanınan yönetmen Ertem Göreç, hayatını ka/ybetti. Aynı zamanda milli basketbolcu da olan Göreç’in ö/lümü ailesini ve sevenlerini ya/sa bo/ğdu.









Toplumsal gerçekçi filmleriyle Türk sinemasında 1960’lı yıllara damga vuran usta yönetmen ve milli basketbolcu Ertem Göreç, 89 yaşında hayatını ka/ybetti. İşçi sınıfının mü/cadelesini anlattığı ve ilk grev filmi olarak da bilinen Karanlıkta Uyananlar ve Otobüs Yolcuları ile tanınan yönetmenin ö/lümü, ailesini ve sevenlerini ya/sa bo/ğdu.




TAZİYE MESAJLARI PAYLAŞILDI
Ertem Göreç’in ö/lümünün ardından sinema dünyasından farklı isimler, sosyal medya hesapları üzerinden taziye ve başsağlığı mesajları yayınlandı.





Sinema yazarı Barış Saydam: Ertem Göreç dün gece ve/fat etmiş. Herkes yönetmenliğini bilir Ertem Hoca’nın. Ama Türk sinemasının hafızalarından biriydi. Tüm sektörü, Yeşilçam kültürünü, o dönemi dinleyecek kimsemiz kalmıyor yavaş yavaş. Bir dönem tamamen kapanıyor.









Yönetmen Mesut Uçakan: Ertem Göreç… Centilmen bir yönetmen, sıcak bir dosttu. Günü doldu, onu da aldılar bu ya/lancı dünyadan. Bu kadar elle tutulur bir ö/lümü görür de senin yalanlarına nasıl hala meftun olur insanlar ey dünya? Rabbim rahmetiyle muamele buyursun.









Film Yönetmenleri Derneği: Film Yönetmenleri Derneğinin kurucusu ve onur üyesi olan Türkiye sinemasının değerli yönetmeni Ertem Göreç aramızdan ayrılmıştır. Uzun süredir Kartal Yakacık’taki İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yaşam Evi’nde kalmakta olan Ertem Göreç’in vasiyeti üzerine naaşı tıp fakültesine verildi.









Orhan Aydın: Ahhh canım Ertem Göreç (film yönetmeni) ahhh..yıldızlar yoldaşınız olsun…





Siyad: Ertem Göreç: (1931-2021) Sinema camiamızın, yakınlarının ve tüm sevenlerinin başı sağ olsun.

Sonraki Haber

Tokat’taki depremi önceden bildi! Sosyal medyada gündem oldu

Tokat’taki depremi önceden bildi! Sosyal medyada gündem oldu Sismik aktiviteleri inceleyen bir hesap, sosyal medyada …