Salı , 16 Nisan 2024

Türk yazar ve şair Mevlâna İdris Zengin, bir süredir sağlık problemleriyle mücadele ediyordu.





MEVLANA İDRİS ZENGİN KİMDİR?
Kahramanmaraş’ın Andırın ilçesinde 1966’da dünyaya gelen Zengin. 1989’da İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. İkindi Yazıları, Diriliş. Dergah, Albatros ayrıca Geniş Zamanlar ve Gerçek Hayat gibi birçok dergi ve gazetede. Şiir, hikaye ve denemeleri yayımlanan Zengin. Çocuk edebiyatı alanında da çok sayıda kitap kaleme aldı.





Çocuk Yayınları Danışma ve Yayın Kurulu üyeliği de yapan yazar. Yazdığı çocuk kitaplarıyla 1987’de Gökyüzü Yayınları Çocuk Edebiyatı Ödülü. 1998’de Türkiye Yazarlar Birliği Çocuk Edebiyatı Ödülü aldı. “Tuhaf Adamlar” serisindeki kitapları Almanya’daki bir yayınevi tarafından 9 dünya diline çevrilerek yayına hazırlandı. Mevlana İdris Zengin, ayrıca “Asla ve Daima Nuri Pakdil” isimli bir belgeselin metnini yazdı ve konsept danışmanlığını yaptı.





Belgesel TRT’de 2010’da yayınlandı. Sezai Karakoç’un şiirlerinden yola çıkarak yaptığı “Gül Sesleri” isimli şiir belgeseli de 2012’de Diyarbakır’da yapılan “Uluslararası Sezai Karakoç Sempozyumu”nda gösterilen Zengin’in, şimdiye kadar Farsça, Almanca. Arapça, Urduca ayrıca Macarca dillerine bazı kitapları çevrilmiştir. Ayrıca okurların beğenisine sunulmuştur.





Türk edebiyatının güçlü kalemlerinden şair ve yazar Mevlana İdris Zengin, Kahramanmaraş’ta k-alp rahatsızlığı nedeniyle kaldırıldığı hastanede 56 yaşında h-ayata gözlerini yumdu.





ŞAİR VE YAZAR MEVLANA İDRİS’E VEDA
Zengin için bugün İstanbul’da Eyüpsultan Camii’nde ikindi namazına müteakip c-naze töreni düzenlendi. Türk edebiyatının özgün kalemini uğurlamak için başta. Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş. Ayrıca Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken. Eyüpsultan Kaymakamı İhsan Kara ve Bilal Erdoğan gibi çok sayıda önemli isim Eyüpsultan Camii’nde bir araya geldi. Taziyeleri kabul eden gazeteci yazar Salih Zengin ve annesi Şerife Zengin. Mevlana İdris Zengin’in tabutu başında uzun süre gözyaşı döktü.

Sonraki Haber

NİSAN AYINDA ÇİFTE ÖDEME!.

NİSAN AYINDA ÇİFTE ÖDEME!. Emeklilere ödemeler hazırlanıyor. Kim ne kadar ek ödeme alacak hesaplandı ve …