Salı , 16 Nisan 2024

TÜRKİYE ALARMA GEÇTİ! Giriş çıkışlar kapatıldı, tüm izinler iptal edildi





Türkiye genelinde tespit edilen şap hastalığı SAT-2 varyantıyla ilgili Tarım ve Orman Bakanı Kirişci, alınan tedbirleri açıkladı. Tüm hayvan pazarları kapatıldı ve şehirler arası hayvan nakli yasaklandı. Veteriner hekim, veteriner sağlık teknikeri ve teknisyenlerin izinleri iptal edildi.
Türkiye’nin farklı illerinde hayvanlarda görülen SAT-2 tipi şap virüsü nedeniyle Tarım ve Orman Bakanlığı’nın talimatı çerçevesinde, ülke genelinde hayvan pazarları kapatıldı. Bakanlık hayvanlarda görülen bu hastalığın yayılmasını önlemek amacıyla çeşitli önlemler aldı. Alınan tedbirler istikametinde ithalat, ihracat ve kesim maksatlı sevkler dışındaki tüm hayvan hareketleri yasaklandı.





BAKAN KİRİŞCİ’DEN ŞAP VAKALARIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA: TÜRKİYE’DEKİ TÜM BÜYÜKBAŞ HAYVANLAR AŞILANACAK
Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, şap vakalarıyla ilgili olarak açıklama yaptı.
Kirişci’nin açıklamaları:
Süratle aşılar kullanılıyor olacak. Tabii ki Türkiye bir taraftan AB ile, Avrupa’nın kendi birimleri ile, öbür taraftan da dünya hayvan sağlığı birimleriyle temas halinde. 8 Mart günü burası da doğrudan bilgilendirildi. Buradan hareketle biz Bakanlık olarak SAT2 serotip noktasında, bunun gereği aşılar üretildi. Bu aşılar büyükbaş hayvanlarımızda kullanılacak. Vatandaşlarımızı şu anda endişelendirecek, kaygılandıracak bir durum söz konusu değil.





Sadece bizler değil, özel sektörümüzün de bu konudaki altyapısından yararlanılıyor. Hayvan hareketleri de ister istemez durduruldu. Türkiye’nin şu anki hayvan popülasyonunda büyükbaşlarımızın tamamı bu aşıyla aşılanmak durumunda.

Sonraki Haber

Emekliler dikkat! Yargıtay’dan önemli karar

Emekliler dikkat! Yargıtay’dan önemli karar Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, kredi borcunu emekli maaşı ile ödemeyi …