Perşembe , 28 Mart 2024

Türkiye bölgenin değil dünyanın devi olacak






TOBB 74. Genel Kurulu’nda konuşan Hisarcıklıoğlu, “Bu ülke hepimizin omuzlarında yükselecek ve yeniden lider olacak” dedi.





Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye’nin sadece bölgesinin değil, dünyanın ekonomik devi olacağını belirterek, “Mustafa Kemal Atatürk’ün ve aziz şehitlerimizin emaneti olan bu ülke, hepimizin omuzlarında yükselecek ve yeniden lider ülke haline gelecek” diye konuştu. Hisarcıklıoğlu, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nde düzenlenen TOBB 74. Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, pek çok projeyi hayata geçirdiklerini kaydetti.
Daha hızlı koşmalıyız
Hisarcıklıoğlu, “Ülkemizi hak ettiği yere çıkarmak için, iş dünyası daha hızlı koşmak zorunda. İş dünyasının hızlı koşabilmesi için de, bizim önden gidip, yolu açmamız gerekiyor” dedi.
700 bin TOBB üyesi ucuz kredi kullandı
TOBB Nefes Kredisi’yle, bugüne kadar uygulanmış en düşük faiz oranıyla, KOBİ’lerin kredi aldığını vurgulayan Hisarcıklıoğlu, 700 bin birlik üyesinin ucuz kredi imkanına kavuştuğunu belirtti. Hisarcıklıoğlu, “1.5 milyon ilave istihdam sağladık, 327 milyar lira makine-teçhizat yatırımı yaptık, 160 milyar dolar mal ihracatı yaptık” dedi.




Hisarcıklıoğlu tekrar başkan seçildi
TOBB başkanlığına yeniden Rifat Hisarcıklıoğlu seçildi. 74. Genel Kurulu’nda yapılan seçimde, geçerli oyların tamamını alarak 4 yıl süreyle TOBB Başkanı oldu. Başkanlığa ilk kez 16 Haziran 2001’de seçilen Hisarcıklıoğlu, beşinci kez bu görevi yürütecek.

Sonraki Haber

Efsane Devrim otomobilinin ekibindeydi! Tasarımcısı hayatını kaybetti

Efsane Devrim otomobilinin ekibindeydi! Tasarımcısı hayatını kaybetti Uzun yıllar Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’nda (TCDD) hizmet …