Cuma , 29 Mart 2024

Türkiye’de İI Sayısı Artıyor: 82. 83. 84. İIIer BeIIi OIdu BiIe!





GEBZE İL OLSUN DİYE TBMM’YE KANUN TEKLİFİ VERİLDİ! TÜRKİYE’NİN 82. İLİ GEBZE Mİ OLACAK?
Yalova Milletvekili Özcan Özel ve Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy imzası ile kanun teklifi meclise sunuldu. Gebze Adında Bir İl ve Bu İle Bağlı İlçelerin Kurulması Hakkında Kanun Teklifi resmi olarak meclise sunulurken Gebze ilçe sınırları içindeki mahalleleri kapsayacak şekilde Gebze adında yeni bir il kurulması talep edildi





Gebze İçin İşte Maddeler
MADDE 1- Gebze ilçe sınırları içerisindeki mahalleleri kapsayacak şekilde Gebze adında bir il kurulmuştur.
MADDE 2- Gebze Kaymakamlığı ve Gebze İlçe Belediyesine bağlı bütün kuruluşlar Gebze Valiliğine ve Gebze İl Belediyesine bağlanacaktır.
MADDE 3- Şuanda Gebze’ye bağlı nüfus olarak ilçe olma yeterliliğine sahip kent merkezi dışındaki alanlar Gebze’nin ilçeleri olacaktır.
MADDE 4- Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
MADDE 5- Bu Kanun hükümlerini Cumhurbaşkanı yürütür.





İL OLMAYA ADAY İLÇELER HANGİLERİ, 100 İL OLACAK İLÇELER HANGİLERİ HANGİ İLÇELER İL OLACAK?
Son dönemde özellikle de yoğun göç alan ilçelerde nüfus artışı yaşanırken nüfusu 200 bini aşan Tarsus, Alanya, Manavgat, İnegöl, Siverek, İskenderun illerinin 82. il olmaya en yakın iller olarak ilk sıralarda yer aldı.





Nüfusu 100 binin üzerine çıkan Ereğli, Erciş, Akhisar, Nazilli, Fethiye, Bandırma, Lüleburgaz, Ereğli, Elbistan, Cizre, Kozan, Ergani, Ünye, Polatlı, Erdemit, Kahta, Yüksekova, Midyat ilçeleri de yine il olmaya yakın ilçeler listesi içerisinde yerini alırken gözler konu hakkında meclise çevrildi.
Kaynak: gumuskoza.com.tr

Sonraki Haber

İsrail Gazze Şeridi’ndeki hastanede 200 kişiyi infaz etti

İsrail Gazze Şeridi’ndeki hastanede 200 kişiyi infaz etti Gazze’deki hükümet, İsrail’in Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Şifa …