Cuma , 29 Mart 2024

Türkiye’nin kıyılarında deniz çekilmeye devam ediyor.. En az 10 en fazla 25 metre geri çekilme gözlemlendi… Peki depremlerle bir ilgisi var mı?





20 yıldır Avcılar’da oturduğunu belirten Hasan Fener, geçen haftaya kadar sahilden dalga kıranın diğer tarafına yürümenin mümkün olmadığını ancak en az 15 metrelik çekilme ardından sahilde rahatlıkla yürünebildiğini söyledi.





Marmara Denizi’nde bu mevsimlerde zaman zaman yaşanan gel-gitler yine kendini gösterdi. Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesine bağlı Altınova Mahallesi’nde deniz yaklaşık 25 metre çekildi. Denizin 25 metre çekildiğini fark eden bazı vatandaşlar, kısa süreli şaşkınlık geçirdi.

Denizin 25 metre çekilmesi ile bölgedeki vatandaşlar arasında ‘Kral Yolu’ olarak bilinen denizin içindeki kayalıklarda ortaya çıktı.





“Bölgedeki deprem aktivitesiyle alakası yok”
Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümünde Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emre Özşahin, yaptığı açıklamada, “Özellikle Poyraz estiğinde her sene Marmara Denizi’nde görülen çekilmelerdir. Özellikle alçak kıyılarda çekilmeler belirgin bir şekilde gözükmektedir.




Sonraki Haber

Efsane Devrim otomobilinin ekibindeydi! Tasarımcısı hayatını kaybetti

Efsane Devrim otomobilinin ekibindeydi! Tasarımcısı hayatını kaybetti Uzun yıllar Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’nda (TCDD) hizmet …