Cuma , 26 Nisan 2024

Türkiye’nin kıyılarında deniz çekilmeye devam ediyor.. En az 10 en fazla 25 metre geri çekilme gözlemlendi… Peki depremlerle bir ilgisi var mı?





Tekirdağ’da Kral Yolu olarak isimlendirilen Marmaraereğlisi ilçesinin alçak olduğu alanlarda bu çekilme genliği fazla olduğundan dolayı geniş alanda görülmektedir. İnsanlar bu çekilmeden tedirginlik duymakta.

Bu çekilmenin bölgedeki deprem aktivitesiyle alakası yoktur. Tamamen dönemsel olarak belli mevsimlerde rüzgarın hep aynı yönde esmesiyle beraber ortaya çıkan hadisedir. Herhangi bir korkuya gerek yok” dedi.





Her sene olan bir olay
Vatandaşlardan Sırma Yolcu, “Her sene bu aylarda deniz genellikle böyle çekilir. Yani bu Kral Yolu çıkacak kadar çekiliyor. Vatandaşların korkmasına gerek yok. Her sene olan bir olay” ifadelerini kullandı.

KANDİLLİ’DEN AÇIKLAMA!
Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü’nden su çekilmesiyle ilgili açıklama yapıldı.





Yapılan açıklamada, ”Marmara’da su çekilmesi ile ilgili bilgi notu Bugün Marmara Denizi’nde deniz suyu seviyesinde meydana gelen değişiklik, tektonik-deprem kaynaklı olmayıp, basınç farkından kaynaklı meteorolojik bir olaydır.” denildi.

Sonraki Haber

İzmir Karaburun’da korkutan deprem

İzmir Karaburun’da korkutan deprem İzmir’in Karaburun ilçesinde deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırmaları …