Cuma , 19 Nisan 2024

Türkiye’yi Yasa Boğan Leyla Aydemir Cinayetinde Son Dakika Gelişmesi: 7 İsim İçin Beklene Karar Geldi





Geçtiğimiz yıllarda Müge Anlı’nın programında ortaya çıkan ve 18 gün aranan ve ne yazık ki cansız bedenine ulaşılan 4 yaşındaki minik Leyla Aydemir’in, ölümüne dair soruşturma devam ediyor. Türkiye’yi yasa boğan cinayet hakkında şüpheli 7 isim için hüküm gerekçeli karar hazırlandı.





MİNİK LEYLA AYDEMİR’İN DAVASI DEVAM EDİYOR
Ağrı’da evinin yakınlarında kaybolan Leyla Aydemir’i bulmak için ailesi Müge Anlı’ya başvurmuştu. Tam 18 gün tüm ülke minik Leyla’dan gelecek güzel haberi beklerken ne yazık ki Leyla Aydemir’in cansız bedenine ulaşıldı. Cinayetle ilgili soruşturma hala devam ederken 4 yaşındaki Leyla Aydemir’in ölümüne ilişkin yeniden yargılanan ve beraat eden 7 sanık hakkındaki hükmün gerekçeli kararı hazırlandı.





LEYLA AYDEMİR DAVASINDA 73 SAYFALIK KRİTİK BİLGİLER
18 günlük arama sonrası cansız bedenine ulaşılan minik Leyla’nın davasında ilk olarak göz altına alınan ancak daha sonra ailenin şikayetini çekmesi ile serbest bırakılan sanıklar hakkında tekrar soruşturma başlatılmıştı. Ağrı 1. Ağır Ceza Mahkemesi, daha önceki kararının Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi 1. Ceza Dairesince bozulmasının ardından yeniden yargıladığı 7 sanık hakkında verdiği beraat hükmünün 73 sayfalık gerekçesini tamamladı.





LEYLA ÖLDÜRÜLMEDEN ÖNCE AÇ VE SUSUZ BIRAKILDI MI?
Leyla’nın ölümüne dair düzenlenen yeni raporda otopsi raporlarındaki mevcut verilerde incelendiğinde Leyla’nın ölüm sebebi ve mekanizmasının bilinemediği, aç ve susuz kalarak öldüğünün tıbbi delillerinin bulunmadığı, böceklerin cesede ilgisinin az olmasının nedeninin bir süre soğuk ortamda tutulması veya sonrasında suya atılması sonucu olduğu kanaatinin oluştuğu ve kesin olmamakla birlikte bulunduğu tarihten önceki 3 gün ile kaybolduğu tarih arasında ölümün meydana gelmiş olabileceği bilgisi yer aldı.




Sonraki Haber

Tokat’taki depremi önceden bildi! Sosyal medyada gündem oldu

Tokat’taki depremi önceden bildi! Sosyal medyada gündem oldu Sismik aktiviteleri inceleyen bir hesap, sosyal medyada …