Perşembe , 25 Nisan 2024

ÜNLÜ BESTEKAR SANATÇI MUAMMET SUN






MUAMMER SUN İÇİN YAPILAN PAYLAŞIMLAR ŞÖYLE:
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu: Cumhuriyetimiz ve çocuklarımız için çok özel besteler yapmıştı. 23 Nisan’da çocuklarımız için hazırladığı şarkıları özel bir albüm olarak yeniden basmıştık. Vefat haberini üzüntüyle öğrendim, Muammer Sun’a Allah’tan rahmet diliyorum.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener: Türk müzik tarihinin değerli isimlerinden, besteci ve eğitimci Muammer Sun’u kaybettiğimizi üzüntüyle öğrendim. Cumhuriyet dönemi müziğine sunmuş olduğu katkıları, yüreğimize işleyen besteleri ve yetiştirmiş olduğu öğrencileriyle hatırası hep yaşayacak. Mekânı cennet olsun…




Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş: Hayatını Türk müziğinin gelişmesine adamış, değerli besteci ve eğitimci Muammer Sun’u kaybettiğimizi üzüntüyle öğrendim. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesi ve müzik camiasına başsağlığı diliyorum. Bizlere bıraktığı eserlerde yaşamaya devam edecek.
İBB Kültür Daire Başkanı Hülya Muratlı: Türk müziğinin çınarı… yerelden evrensele deyince akla gelen ilk isim… 19 Mayıs Marşı, Kurtuluş ve Cumhuriyet gibi çok sayıda orkestra, koro ve solo müziklerin bestecisi Muammer Sun’u kaybettik. Ruhu şâd olsun.




Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükşeren: Defalarca Eskişehir’de onur konuğu olarak misafir ettiğimiz, ünlü Türk bestecisi, yeri doldurulmayacak kıymetli dostum Muammer Sun’u kaybettik. O, sayısız bestesi ve marşı ile salonlarımızda her zaman yaşamaya devam edecek! Mekanı cennet olsun!



Sonraki Haber

Korkutan bir deprem daha

AFAD duyurdu! Korkutan bir deprem daha AFAD korkutan bir depremin daha meydana geldiğini açıkladı. İşte …