Çarşamba , 24 Nisan 2024

ÜNLÜ OYUNCU AKIL SAĞLIĞINI KA’YBETTİ! SON HALİ İÇLER A’CISI





Anneannemin ve teyzemin arka arkaya rahmetli olmasıyla, yaşadığı duygusal şeylerde bu hastalığı tetikledi. Ti-roid haplarını belli bir süre kullanmadı. Bana bir konuşmamızda “her şeyi unutarak ölmek istiyorum” dedi. 18 yaşından beri kendi yaşamayı tercih etmiş, kedileriyle mutlu olan bir insan. Si-nirli ve şüpheci yapısı hastalıkla daha da gelişti. Birkaç senedir sözlerine itibar edilemeyecek bir hale geldi.





3 sene önce etrafından bize şikayet geldi, evine gittim. Evi çok dağınıktı. Toparlamak istedim ama izin vermedi. Doktorları çağırmak istedik ama kabul etmedi.”Demansın getirdiği bazı rahatsızlıklar baş göstermeye başladı. Balkonda s-ga-ra içerken masayı yaktı, mutfakta ocağı açık bırakmış perdeler ya-nmış.””Sürekli olarak ayakkabı arıyor. Gece 03.00’te kalkıp ayakkabı arıyor. Sürekli dışarda olmak istiyor. Bir gün kapıyı kilitledim, balkondan atladı.





Geçtiğimiz eylül ekim ayında bizi günde 5 kez arama başladı. ‘Paramı çaldırdım’ diyordu. İs-is-mar edilmeye başlandığını fark edince yanımıza aldık. Daha kendini bildiği zamanlarda İzmir’de kendi evinde kedileri ile yaşıyordu. “”Adliyeye başvurduk. Daha doğrusu annem başvurdu ama o 65 yaş üstünde olduğu için vasi olarak beni uygun gördüler. Bu vasi durumunu onu ve haklarını korumak için yaptık. Hakim hemen bir kısıtlama getirdi. Ö-le-ne kadar teyzemin malına mülküne kimse sahip olamayacak.”

Sonraki Haber

Emeklilerin Kartı Kullanımı

Emeklilerin Kartı Kullanımı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, dar gelirli emeklilere yönelik özel bir uygulama …