Cumartesi , 20 Nisan 2024

ÜNLÜ PROFESÖR DEPREM HAKKINDA SON UYARISINI YAPTI





Buradan çıkan sonuç, merkezde yer alan küçük bir alan 8 şi-ddetinde. Körfez 7 şi-ddetinde ve İzmir’e doğru bir kamalanma yaparak 6 ve 5 şi-ddetine dü-şüyor. Yıkımın olduğu zayıf zeminlerin olduğu kesimde şi-ddet yukarı doğru bir bükülme yapıyor. Bütün geniş bölgede olan etkileri ise, Körfez’den dışındaki alanda 4,3,2 gibi bir dağılım görülüyor” diye konuştu.



İKİ FAY ARASINDA KAYARAK GÜNEYE DOĞRU İLERLEMİŞTİR”
Narlıdere fayı, Samos fayı ile aynı yönde fakat taban bloğu içindeki depremdir. Bu fayda Samos bloğu yaklaşık 5 kat kadar güneye doğru kaydığı için kuzeydeki Narlıdere fayı üzerinde gerilimi artırmıştır. Samos fayı, İkaria’yı sınırlayan yanıltımlı fayla doğuda ise Dibek Yarımadası fayı ile sınırlı olup bu iki fay arasında kayarak güneye doğru ilerlemiştir.Bu harita, Somos depreminde fayın konumunu ve bölgedeki yer ivmesini hızlarını gösteriyor.



Burada görüldüğü gibi depremden çok uzakta olduğu halde Bayraklı’da yıkılan bölgeyi görüyoruz. Aynı şekilde kuzeyde Gediz Deltası bölümündeki kötü alanı görüyoruz. Güzeydeki kırmızı çizgi kırılan fay, körfezdeki kırmızı çizgi ise 1668’te kırılan faydır.”


Sonraki Haber

Son Dakika: İsrail’den İran’a Füze Saldırısı, Uçuşlar Durduruldu, Dünya Şokta

Son Dakika: İsrail’den İran’a Füze Saldırısı, Uçuşlar Durduruldu, Dünya Şokta ABD kaynaklarına göre İSRAİL, sabaha …