Cuma , 29 Mart 2024

Ünlü Profosör İlber Ortaylı’dan ko’tü haber maalesef hastaneden geldi. Haberi doktorları duyurdu.





Koronavirüse yakalanan Ortaylı’nın Osmaniye Belediyesi 6. Kitap Fuarının onur konuğu olarak katılacağı ancak koronavirüse yakalanması nedeniyle Osmaniye programı 1 hafta sonraya ertelendiği öğrenildi. Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara,ünlü tarihçi Ortaylı’nın koronavirüse yakalanmasına ilişkin “Hocamız İlber Ortaylı’ya çok geçmiş olsun. Kendisi onur konuğumuz olarak gelecekti ancak rahatsızlığı nedeniyle programını 1 hafta ertelemek zorunda kaldık. Saygıdeğer hocamıza Allah’tan sağlık, sıhhat diliyorum” şeklinde konuştu. Fuarın 17.00 olarak planlanan açılış töreni ise Osmaniye protokolü ve öğrencilerin katılımları ile Cuma günü saat 15.00 olarak planlanarak değiştirildiği açıklandı. İLBER ORTAYLI KİMDİR? 21 Mayıs 1947 tarihinde Avusturya Bregenz’de bir göçmen kampında Kırım Tatarı bir ailenin çocuğu olarak doğan İlber Ortaylı’nın annesi Şefika Hanım, babası Kemal Ortaylı’dır.





1949 yılında 2 yaşındayken ailesiyle birlikte İstanbul’a taşındılar. Sonra taşındıkları Ankara’da etlik ilkokulunda okudu. Almanca öğrenmesi için kaydettirildiği İstanbul Avusturya Lisesi’nde hazırlık ve ortaokul birinci sınıfı okuduktan sonra Ankara Atatürk Lisesi’ne geçti. Atatürk Lisesi’nden 1965 yılında mezun oldu. Annesi, Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Rus Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde görev alan İlber Ortaylı, Rusça’yı, Rusya tarihini ve edebiyatını annesinden öğrendi. Ortaylı, Türkçe, Almanca ve Rusçanın konuşulduğu ev ortamında büyümüştür. Enver, Emeldar ve Nuriye adlarında üç kardeşi vardır. AKADEMİK KARİYERİ 1970 yılında Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Tarih Bölümünü bitirdi. Burada Şerif Mardin, Halil İnalcık, Mümtaz Soysal, Seha Meray, İlhan Tekeli, Mübeccel Kıray’ın öğrencisi oldu.[7] Ayrıca sınıf arkadaşları arasında Zafer Toprak, Mehmet Ali Kılıçbay ve Ümit Arslan da vardı.

Sonraki Haber

İsrail Gazze Şeridi’ndeki hastanede 200 kişiyi infaz etti

İsrail Gazze Şeridi’ndeki hastanede 200 kişiyi infaz etti Gazze’deki hükümet, İsrail’in Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Şifa …