Cuma , 29 Mart 2024

Üstelik kaybedilen eşyayı ararken bunları yapmak bulunmasını daha da zorlaştırıyor…





Cep telefonu da unutulmaya müsait aletlerden. Öyle ki ünlü oyuncu-komedyen Adam Sandler ‘Telefon-cüzdan-anahtar’ isimli bir şarkı bile yapmıştı. Bazı uzmanlara göre sürekli olarak sosyal medyayı takip etmek ve buradaki içeriklere maruz kalmak odaklanmamızı güçleştirdiği için daha çok şeyi unutmaya başladık.

Hafızanın Yedi Günahı isimli kitabın yazarı Psikoloji Profesörü Daniel Schacter, “Eğer buluştuğunuzda arkadaşınıza ne söyleyeceğinizi hemen aklınıza getiremiyorsanız büyük ihtimalle telefon şarjınızı da kaybedebilirsiniz” diyor.





Psikoloji profesörü Susan Krauss Whitbourne ise bir eşyasını kaybeden kişinin yaşadığı öfke patlamalarına dikkat çekiyor. Krauss Whitbourne, “Bu anlarda öfke katmanlardan oluşur. Hayal kırıklığı, özgüven eksikliği ve kendini yargılama…”

‘SÜREKLİ EŞYA ARAMAK ÖFKEYİ AZDIRIR’
Kayıp Bir Eşya Nasıl Bulunur? (Evet, kitabın ismi bu) isimli kitabın yazarı Michael Solomon, evin içerisinde sürekli olarak kayıp eşyanın aranmaması gerektiğini, bunun öfkeyi azdıracağını söylüyor. Yazara göre önce durup düşünmek daha sonra hedefli bir biçimde aramak önemli.





Schacter’dan gelen başka bir öneri ise evin içinde telefon, gözlük, anahtarlık gibi pek çok ‘hayati’ ürünü tek bir kasenin içine koymak. Böylece her zaman nereye bakacağınızı bilebileceksiniz.

Solomon, insanların eski zamanlara göre çok daha fazla eşyalarının olduğunu söyleyerek, bunları kaybetme hissinin çoğalmasının da normal olduğunu ifade ediyor.

Sonraki Haber

İsrail Gazze Şeridi’ndeki hastanede 200 kişiyi infaz etti

İsrail Gazze Şeridi’ndeki hastanede 200 kişiyi infaz etti Gazze’deki hükümet, İsrail’in Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Şifa …