Cuma , 29 Mart 2024

Uzmanlar bas bas uyarıyor Bu bölgeye dikkat..!!





“BU KADAR YAYGIN BİR DEPREM BU YÜZYILDA YAŞANMAYAN BİR DEPREMDİ”
Jeoloji Mühendisleri Odası Karabük İl Temsilcisi Ahmet Öztürk, “Öncelikle tüm ulusumuza başsağlığı ve geçmiş olsun diliyorum. Çok ciddi bir felaket ve deprem. Mevcut depremin olması ve artçıların sayısının çok olması ikinci bir depremin çok kısa sürede olması buradaki fay ve levha hareketlerinin çok büyük olmasından kaynaklanıyor. Arap levhasının hareketiyle çok ciddi 400 km’lik bir alanda etki gösteren büyük bir kırılma meydana geldi.





Tabi bu kırılma neticesinde özellikle üzerinde fay hattının geçtiği bölge üzerindeki Kahramanmaraş, Pazarcık, İskenderun Körfezi, Hatay bu bölgelerde çok ciddi yıkıma sebep oldu. Bu kadar geniş alanda bu kadar yaygın bir deprem bu yüzyılda yaşanmayan bir depremdi. Allah herkese kolaylık versin. Daha önce oradaki bilim adamlarının, meslektaşların, hocaların çalışmaları çok yoğun bir şekilde devam ediyordu. Bunlar zaten aylardır, yıllardır uyarıyorlardı. Böyle bir deprem bekleniyordu ama bu kadar büyüklükte ve bu kadar uzun mesafede bir 400 km’lik bir hattın komple kırılmasını beklemiyorlardı.” dedi.




Sonraki Haber

İsrail Gazze Şeridi’ndeki hastanede 200 kişiyi infaz etti

İsrail Gazze Şeridi’ndeki hastanede 200 kişiyi infaz etti Gazze’deki hükümet, İsrail’in Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Şifa …