Cuma , 19 Nisan 2024

Uzmanlar deprem riski yok dedi: Vatandaşlar o ile akın etti





Afet bölgesinden de bir talep görüyoruz. Fakat yer karşılama konusunda sıkıntımız büyük. Trakya, toprakları zaten zamanında peyderpey satıldı ve bu talebi de karşılayamıyoruz. Özellikle arsa, arazi, tarla; sonrasında daire. Kiralık problemi var. Kiralık ev kalmadı. Satılıklarda da günbegün enflasyon sonucunda fiyatlar artmaya başladı. Elde olan imkanları değerlendiriyoruz. Fakat elimize ürün gelmiyor.





Ürün gelmediği için de tüketiciye ulaştıramıyoruz. Talepte yüzde 60-70 artma söz konusu. Telefonların çalmasından belli oluyor” dedi.
Nüfus tam 3’e katlandı
Özellikle arsa fiyatlarının 3’e katlandığını söyleyen Türköz, “Depremden önce Kırklareli merkezde güzel bir mahallede 2+1 daire 900-950 bin TL aralığında bulunurken, şu an 1 milyon 100-1 milyon 250 bin TL civarında bulunabiliyor.





Çok fiyat artışı olmadı. Ama arazilerde, özellikle tarla ve arsa yatırımlarında 6-7 ay öncesinde 30-40 bin dönümü çalıştığımız bölgelerde şu anda tam 3’e katlamış vaziyetteyiz. 120 bin, 150 bin gibi rakamlar konuşuluyor” diye konuştu.
Emlakçılık yapan Ferda Pekçeer de kentte kiralık ev kalmadığını belirterek, “Şu anda elimizde kiralık mevcut değil. Diğer emlakçı arkadaşlar bile bize ‘Elinizde var mı?’ diye soruyor. Şu an maalesef çok sıkıntı yaşıyoruz.





Deprem öncesi talepler tek tekti, fazla yoğun değildi. Maalesef çok üzücü bir olay yaşadık. Ondan dolayı gelenler daha çok. Şu anda talepleri karşılayamayız. Fiyatlarda kısmi bir artma var. Arz-talep meselesi ama yer yok. Gelen talepler deprem bölgesinden de var, İstanbul’dan da var” dedi.

Sonraki Haber

Emeklilerin durumunda gelişme

Emeklilerin durumunda gelişme En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Temmuz zammı hesabı değişti mi? …