Cuma , 29 Mart 2024

Uzmanlardan Korkutan Uyarı Geldi! Ağustos Ayında Patlama Yaşanacak







Ülkemizde vaka sayıları son günlerde artışa geçti ve son 24 saatte 7 bin 304 yeni vaka tespit edildi. TTB Üyesi Prof. Dr. Feride Aksu Tanık, Kurban Bayramı hareketliliğinin vaka sayıları üzerinde ciddi etkisi olacağını ve bayram sonrasında vaka sayılarında artış yaşanabileceğini dile getirdi. Hali hazırda artmaya başlayan vaka sayılarıyla ilgili olarak herhangi bir önlem paketi göremediklerini ifade etti.





Aşı Olmaya Davet Ediyorum
Prof. Dr. Tanık, bu süreçte yapılması gereken en temel hareketin aşılama hızını artırmak ve diğer önlemleri bir süre daha gevşetmemek olduğunu belirtti. Virüse karşı aşı ile başarı sağlanacağını ve bundan dolayı tüm vatandaşların aşı olması gerektiğini dile getirdi.





Prof. Dr. Tanık ayrıca Rusya ve İngiltere gibi ülkelerde Delta varyantının baskın hale geldiğini bu ülkelerden gelenler için kısıtlama uygulanması gerektiğini belirtti.





Yeni Pik Olabilir
Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Seçil Özcan’da, bayram süresince maske ve mesafe gibi temel önlemlere azami ölçüde dikkat edilmesi gerektiğini, bu süreçte önlemlere uyulmaması halinde ağustos ayında tekrardan bir pik görülebileceğini dile getirdi.

Sonraki Haber

İsrail Gazze Şeridi’ndeki hastanede 200 kişiyi infaz etti

İsrail Gazze Şeridi’ndeki hastanede 200 kişiyi infaz etti Gazze’deki hükümet, İsrail’in Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Şifa …