Perşembe , 28 Mart 2024

Vaka sayıları artıyor! Bir şehirde ‘tam kapanma’ uygulanacak






TOKAT’TA 2 MAHALLE, 1 KÖY VE 1 BELDEDE 10 GÜNLÜK KARANTİNA Tokat’ın Erbaa ilçesinde corona virüsü vakalarının artması nedeniyle Umumi Hıfzıssıhha Kurulu tarafından karantina uygulanmasına karar verilen 2 mahalle, bir köy ve bir beldede gece yarısı itibariyle giriş ve çıkışlar polis ve jandarma ekipleri tarafından kapatıldı. İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu’nca corona virüsü vakalarındaki artış nedeniyle ilçe merkezindeki Fatih Sultan Mehmet Mahallesi, Ertuğrul Gazi Mahallesi, Tepekışla Köyü ve Karayaka Beldesi’nde 10 gün süreyle karantina uygulanması kararlaştırıldı. Karar gereğince gece 00.01 itibariyle 2 mahalle ile köy ve beldenin girişleri polis ve jandarma ekipleri tarafından kapatıldı. Polis ekipleri, yaklaşık 8 bin kişinin yaşadığı ilçe merkezindeki 2 mahallenin giriş ve çıkışlarını kapatarak karantina kurallarını uyguladı. Öte yandan, daha önce karantinaya alınan Alacabal Mahallesi ile Tanoba Beldesi’ndeki karantina kararı ise pazartesi gününden itibaren 10 gün daha uzatıldı.




OSMANİYE’DE BİR KÖY VE APARTMAN KARANTİNAYA ALINDI Osmaniye’de, 5 pozitif vaka tespit edilen Dereli köyü ile 8 pozitif vaka tespit edilen Yediocak Mahallesi 12512 Sokak’ta bulunan Mahmut Sekni apartmanı bulaşın önlenmesi ve halk sağlığını korunması amacıyla İl Hıfzıssıhha Meclis kararı ile karantinaya alındı. Valilikten yapılan açıklamada şöyle denildi: * İlimiz merkez ilçe Dereli köyünde 28 Şubat 2021 tarihinden bu yana korona virüs (Covid-19) tanılı toplam 5 pozitif vaka, merkez Yediocak Mahallesi 12512 Sokak’ta bulunan ve 16 daireden oluşan Mahmut Sekni Apartmanı’nda 24 Şubat 2021 tarihinden bu yana korona virüs (Covid-19) tanılı toplam 8 pozitif vaka tespit edilmiştir. * Söz konusu Dereli köyünün ve Mahmut Sekni apartmanının bulaşın önlenmesini sağlamak, halk sağlığını korumak ve korona virüs salgınını kontrol altında tutmak amacıyla Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27. ve 72. maddeleri gereğince 05.03.2021 tarihinden itibaren ikinci bir emre kadar karantinaya alınmasına karar verilmiştir.



Sonraki Haber

Efsane Devrim otomobilinin ekibindeydi! Tasarımcısı hayatını kaybetti

Efsane Devrim otomobilinin ekibindeydi! Tasarımcısı hayatını kaybetti Uzun yıllar Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’nda (TCDD) hizmet …