Perşembe , 25 Nisan 2024

VAKA SAYISI FIRLADI, YÜZDE 100’DEN FAZLA ARTIŞ VAR





BİNGÖL VALİLİĞİ: YENİ ACILAR YAŞAMAMAK İÇİN LÜTFEN
Kentteki vaka sayılarının hızla arttığını belirten Bingöl Valiliği, vatandaşları, “Kendinizin ve toplumun sağlığı için, kısıtlama günlerine tekrar dönmemek için, henüz olmadıysanız lütfen aşınızı bir an evvel olun. Yeni acılar yaşamamak için lütfen maske, mesafe ve temizlik tedbirlerine hassasiyetle uyalım, ertelemeden aşılarımızı olalım. Güç tedbirde” ifadeleriyle uyardı.





VALİ “UYKU BİZE HARAM” DEMİŞTİ
Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Osman Hacıbektaşoğlu, 18 Temmuz’da, beraberinde İl Emniyet Müdürü Halit Aziz Yılmaz ile Güres ve Aydınlar caddelerinde vatandaş ve esnafı gezerek aşının koruyuculuğunu anlatmış, aşı yapılması uyarısında bulunmuştu.





“GÜNLÜK VAKALARIN YÜZDE 80-90’I DELTA VARYANTI”
Aşılama oranlarını yükseltmek için sağlık ekiplerinin il genelinde yoğun bir çaba içinde olduğunu ifade eden Vali Hacıbektaşoğlu, şunları söylemişti:





* Geçen yıl eylül, ekim ve kasım ayları salgın en yüksek seviyedeydi. Maalesef temmuz ayında günlük vaka olarak bunun çok üzerine çıktık.





* Günlük vakaların yüzde 80-90’ı Delta varyantı. Dolayısıyla çok daha hızlı bulaşıyor ve virüsün ömrü daha uzun. Kendimizi çok daha fazla korumamız gerekiyor.
* Elimizde her zaman bir gücümüz vardı; maske, mesafe ve temizlik.





* Evimizde, iş yerimizde, sokakta ve caddede her yerde kendimizi, ailemizi ve toplumu korumak zorundayız.

Sonraki Haber

Korkutan bir deprem daha

AFAD duyurdu! Korkutan bir deprem daha AFAD korkutan bir depremin daha meydana geldiğini açıkladı. İşte …