Cumartesi , 20 Nisan 2024

VALİ ACİL DURUM İLAN EDİLMESİNİ İSTEDİ






Iğdır Valisi Hüseyin Engin Sarıibrahim, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Göllüce, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Özdurhan, Sağlık Müdürü Caner Tazegün ile birlikte basın toplantısı düzenledi.




“YÜZDE 70’İNİN AİLE İÇİNDEKİ BU/LAŞ OLDUĞUNU GÖRDÜK”
112 A/cil Çağrı Merkezi’ndeki toplantıda, ildeki va/ka sayısını değerlendiren Vali Sarıibrahim, “10 – 12 gün önce denetimler açıklanırken mavideydik. Yüz bin kişiye dü/şen va/ka sayısında en iyi illerden bir tanesiydik. Fakat süreç içerisinde özellikle aile, akraba ve komşu ziyareti noktasında değerlendirdiğimizde va/ka artışlarının yaklaşık yüzde 70’inin aile içindeki bu/laş olduğunu gördük” dedi.
“A/CİL DURUM İLAN ETMELİYİZ”




Açıklamalarına devam eden Sarıibarhim, “Rakamlar bizi, Iğdır ilini ‘yüksek ris/kli’ gruba taşıdı. Bugün itibariyle sizlere şunu söyleyebilirim ki saat 17.00 itibariyle burada a/cil durum ilan etmeliyiz. Hep birlikte tüm kurumlarla Iğdır’da can ka/ybı olmaması, yeni va/ka sayısının ortaya çıkmaması adına bizler denetim adına zaten ayın 17’sinde yine sahada olacağız. Hem dinamik denetimde kurumlar sahada olacak, bizler de sahada olacağız. Çok daha di/kkatli olmamız gereken sürece giriyoruz” dedi.




“İLİMİZDEKİ EBEVEYNLERİ TEKRAR TEKRAR U/YARMAK İSTİYORUZ”
Iğdır’da kabir ziyaretlerinin yoğun olduğu bir döneme girildiğini söyleyen Vali Sarıibrahim, “İlimizde bu günlerde ka/bir ziyaretleri var. Hem Aralık ilçesinde hem merkezde hem de köylerdeki me/zarlıklarda bazı te/dbirler aldık. Jandarma, emniyet ve sa/ğlık e/kiplerimiz kabir ziyaretleri noktasında vatandaşları uy/arıyor. Biz bugün memnuniyetle müşahede ettik ki maske takmada problem yok. Ama va/ka sayılarının ortaya çıkması anlamında aile içinde ortaya çıkan çocuklarla anne babaların etkileşiminden ortaya çıkan va/ka artışı söz konusu. İlimizdeki ebeveynleri tekrar tekrar uyarmak istiyoruz. Günlük test sayısı yükselerek devam ediyor. 15 gün sonra burada tekrar ilimizin dü/şük ri/skli gruba hatta mavi değil, hiç olmadığı beyaz bir ortama ulaşmasını istiyoruz” diye konuştu.




VA/KA SAYISI EN ÇOK ARTAN İLLER ARASINDA
Öte yandan Iğdır, Sağlık Bakanlığı tarafından paylaşılan ‘100 binde va/ka sayısı en çok artan iller’ arasında kendisine yer buldu.



Sonraki Haber

Son Dakika: İsrail’den İran’a Füze Saldırısı, Uçuşlar Durduruldu, Dünya Şokta

Son Dakika: İsrail’den İran’a Füze Saldırısı, Uçuşlar Durduruldu, Dünya Şokta ABD kaynaklarına göre İSRAİL, sabaha …