Perşembe , 28 Mart 2024

VİRÜSÜN YENİ HEDEFİ ÇOCUKLAR






MU/TASYON ÇOCUKLARI VU/RDU
Kovid-19 sa/lgınında va/ka sayıları 26 bini geçerken, çocuklardaki va/ka sayılarında da ci/ddi artış yaşandığı uya/rısı yapıldı. Özellikle 8-11 yaş dilimindeki çocukların vi/rüsten ci/ddi anlamda e/tkilendiği belirtilirken, Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi, Bağcılar Eğitim Ve Araştırma Hastanesi ile Prof. Dr. Cemil Taşcıoğlu Şehir Hastanesi’nin çocuk enfeksiyon servilerinde 3 hafta öncesine kıyasla Kovid-19 te/davisi uygulanan çocuk sayısında ci/ddi artış yaşandığı öğrenildi.




“ÇOCUK VA/KALARDA DA HA/STANE YA/TIŞLARI BAŞLADI”
Tablonun gün geçtikçe kö/tüye gittiğini belirten İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk Sa/ğlığı ve Ha/stalıkları İn/feksiyon Ha/stalıkları ve K/linik İmmunoloji Bölümü’nden Prof. Dr. Ayper Somer, “Çocuk va/kalarda da hastane yatışları başlamış durumda. Kovid-19’a ya/kalanan çocuk ha/stalarda a/ğır zatürre yoksa i/laç kullanmıyoruz. Ancak MIS-C tablosunda i/laçlı te/davi uygulamak durumundayız. Şu an y/oğun bakım servisimizde bir bö/brek ha/stası Kovid-19 va/kamızı toparlamaya çalışıyoruz. Özellikle Doğu Karadeniz’deki tablo e/ndişe verici.



Sonraki Haber

Efsane Devrim otomobilinin ekibindeydi! Tasarımcısı hayatını kaybetti

Efsane Devrim otomobilinin ekibindeydi! Tasarımcısı hayatını kaybetti Uzun yıllar Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’nda (TCDD) hizmet …