Cuma , 29 Mart 2024

VÜCUDUNUZA LAHANA YAPRAKLARINI NEDEN SARMALISINIZ?





Pek çok kişi tarafından sevilmeyen lahananın, mükemmel bir şifa kaynağı olduğunu biliyor musunuz? Bu yazıyı okuduktan sonra göğsünüze ve bacaklarınıza lahana yaprakları koymaya başlayacaksınız.



Pek sevmiyor olabilirsiniz ancak bu bilgileri öğrendikten sonra evinizden lahanayı eksik etmeyeceksiniz. Lahana yaprakları vücudumuzda pek çok hastalık için bir mıknatıs gibidir. Tiroid bezi sorunları, baş ağrısı ve diğer belirli durumların tedavisi için çok yararlıdır. Bazı yörelerde “Fakir doktoru” diye isimlendirilecek kadar yararlı bir sebze olan lahananın faydalarını şöyle sıralayabiliriz:



Kansızlığı giderir, vücutta biriken zehirli maddelerin atılmasını sağlar.

İdrar söktürür, mide ve bağırsak yaralarını yumuşatır.

Kabızlığı giderir.

Vücudu, hastalıklara ve kansere karşı korur.

Göğüs ucu çatlaklarını giderir.

Sarılık ve safra kesesi hastalıkları için iyidir.

Astıma faydalıdır.

Romatizma, siyatik, lumbago ve apselerde yararlıdır.

Ses kısıklığını giderir.

İştah açar.

Zayıflamaya yardımcı olur.



1-Baş ağrısı için
Başınız ağrıyorsa başın üst kısmına taze lahana yaprakları yerleştirin. Üzerine lahana yapraklarını tutması için bere, şapka, vs. giyin. Ağrının azaldığını hissettiğinizde lahanaları çıkarabilirsiniz. Sabahları baş ağrısı ile uyanıyorsanız, uyumadan önce başınıza lahana yaprağı sarmak da bir çözüm olacaktır.



2-Göğüslerdeki süt ağrısı için
Anneler bilir, emzirme dönemlerinde memelerinizdeki ağrı bazen çekilmez olur. Memedeki sütün tamamen boşalamaması annelere dayanılmaz saatler yaşatır. Bu acıyı yok etmenin yolu lahana yapraklarından geçiyor. Soğuk su ile yıkadığınız lahana yapraklarının sapını kesin, ortadan ikiye bölün. Sonra sütyeninizin içine, memenizi kavrayacak şekilde yerleştirin. Yapraklar ısınana kadar (yaklaşık 20 dakika) bekleyin ve çıkarın. Ağrınızın azaldığını göreceksiniz. Bu işlemi sabah – akşam tekrar edebilirsiniz.



3-Tiroid bezleri için
Tiroid bezi hormonu büyüme, metabolizma ve sindirim sistemi işleyişinde çok önemlidir. Tiroid beziniz normal olarak çalışmıyorsa, lahana yapraklarını boğazınıza sarın. Üzerini bandajlayın. Gece bu şekilde uyuduktan sonra, sabaha lahanaları çıkarın.



4- Eklemlerde, dizlerde ve ayak bileğindeki morluklar ve ağrılar için
Lahananın içerisinde bulunan antioksidanlar ağrıyı önler ve şişkinliği giderir. Lahananın içerisinde bulunan mineraller eklemlerde oluşan ağrıları engellediği gibi vücudunuzda veya herhangi bir yerinizde oluşan ödemin de giderilmesine yardımcı olur. Peki lahana bu tedavilerde nasıl kullanılır?

Malzemeler;

-Aliminyum folyo

-Lahana

-Merdane

-Gazlı bez



İlk olarak lahananın yapraklarını tek tek ayırın. Daha sonra iyice yıkayın ve kurumasını bekleyin. Daha sonra lahana yapraklarını merdane yardımıyla lek tek düzleştirin. Böyle yaptığınızda lahananın suları da çıkmış olacaktır. Daha sonra lahananın yapraklarını alüminyum folyoya sarın ve fırına sürün.

Sonraki Haber

İsrail Gazze Şeridi’ndeki hastanede 200 kişiyi infaz etti

İsrail Gazze Şeridi’ndeki hastanede 200 kişiyi infaz etti Gazze’deki hükümet, İsrail’in Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Şifa …