Cumartesi , 20 Nisan 2024

WhatsApp 50 bin dolar ödül dağıtacak






WhatsApp kullanıcıları şaşırtan bir duyuru yayınladı.
Tam 50 bin dolarlık ödülü açıkladı…
Ödülü almak için yapmanız gerekense çok basit!
WhatsApp’taki yanlış bilgilendirmelere sebep olan sorunlarla ilgili araştırma yapmak…
Toplam 180 ülkede 1,5 milyarı aşan kullanıcı ile WhatsApp, en popüler mesajlaşma yazılımı olmayı sürdürürken, özellikle sosyal ağların en büyük problemi hâline gelen yalan haberin de paylaşım noktalarıdan birisi olarak dikkat çekiyor. webtekno
Dünyanın en büyük anlık mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp, yanlış bilgilendirme ile mücadelesini güçlendirmek istiyor. WhatsApp Araştırma Ödülleri adı altında yeni bir proje başlatan şirket, yanlış bilgilendirme konusuyla ilgili araştırmacılardan gelecek her türlü sosyal bilim ve disiplin önerilerine açık olduklarını duyurdu.
WhatsApp Araştırma Ödülleri’nin amacı, WhatsApp, Facebook gibi yüz milyonlarca kişinin oluşturduğu politik ve sosyal topluluklardaki yanlış bilgilendirmenin önüne geçmek için çalışmalar yürüten araştırmacılara finansman sağlamak. Söz konusu maddi yardımın bir sınırı olmadığından araştırmacılar çalışmalarını diledikleri gibi genişletebilecekler.




WhatsApp Araştırma Ödülleri’nin maddi desteğinden yalnızca çevrimiçi etkileşim ve bilgi teknolojileri konusunda araştırma yürüten kişiler değil, araştırmalarını bu alanda genişletmek isteyen kişiler de faydalanabilecekler. Böylece çok geniş bir araştırmacı grubu WhatsApp’ın sağlamış olduğu maddi destekle toplulukların yanlış bilgiden korunmasını sağlayacak.
WhatsApp, araştırmacılar ile veri paylaşımı konusuna da açıklık getirdi. Kullanıcı verileri, WhatsApp’a başvuruda bulunacak hiçbir araştırmacı ile paylaşılmayacak.
Tüm araştırmacılar, araştırmalarında kullanacakları verilerden kendileri sorumlu olacak. WhatsApp Araştırma Ödülleri için araştırmacıların 12 Ağustos’a kadar başvuruda bulunmaları gerekiyor. Başvuru sahipleri diğer gelişmeler için 15 Eylül’de e-posta yoluyla bilgilendirilecekler.

Sonraki Haber

Son Dakika: İsrail’den İran’a Füze Saldırısı, Uçuşlar Durduruldu, Dünya Şokta

Son Dakika: İsrail’den İran’a Füze Saldırısı, Uçuşlar Durduruldu, Dünya Şokta ABD kaynaklarına göre İSRAİL, sabaha …