Cuma , 29 Mart 2024

YAPTIRMAYANA BÜYÜK CEZA






Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, motorlu taşıtlar, hava kirliliğine neden olan en büyük etkenler arasında yer alıyor. Bugün trafiğe çıkan ve her gün fazlalaşan araçlar hesaba katıldığında trafik kaynaklı kirliliğin önemi daha da artıyor.Egzoz Gazı Emisyonu Kontrolü Yönetmeliği’ne göre, trafikte seyreden otomobiller, ilk üç yaş sonunda ve devamında her iki yılda bir, diğer motorlu taşıtlar ise ilk bir yaş sonunda ve devamında yılda bir kez olmak üzere ölçüm istasyonlarında periyodik egzoz gazı emisyon ölçümüne tabi tutuluyor.




2021’DE TÜM TÜRKİYE’DE DEVREYE ALINACAK
Egzoz muayenesini yaptırmayan araçların tespiti artık çok daha kolay olacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Ankara’da pilot uygulama olarak başlattığı EGEDES yani Egzoz Elektronik Denetleme Sistemi, 2021’de 81 ilde devreye alınacak.CNN TÜRK’ten Gülşen Coşkun’un haberine göre cihaz yoldan geçen araçların otomatik olarak plakasını kaydediyor. Kaydedilen bilgiler tablete aktarılıyor. Sistemde aracın egzoz muayeneli olup olmadığı tespit ediliyor.



Sonraki Haber

İsrail Gazze Şeridi’ndeki hastanede 200 kişiyi infaz etti

İsrail Gazze Şeridi’ndeki hastanede 200 kişiyi infaz etti Gazze’deki hükümet, İsrail’in Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Şifa …