Cumartesi , 20 Nisan 2024

Yarından itibaren ücretsiz oldu..





“YURTLARIMIZ GENÇ SEYYAHLARI BEKLİYOR”
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, yaz tatilini seyahat ederek değerlendirmek isteyen gençlerin 81 ilde seçilen KYK vatanlarında bedava şekilde konaklayabileceklerinin müjdesini verdiğini anımsatan Bakan Kasapoğlu, “(Seyehatsever.gsb.gov.tr) adresi bugün itibarıyla yayına başladı. 81 ilimizdeki öğrenci vatanlarımız 15 Temmuz-1 Eylül tarihleri arasında genç seyyahları bekliyor. Bütün gençlerimize yaz döneminde hayatları vakitsince unutamayacakları, keyifli, öğretici ve heyecan dolu yolculuklar temenni ediyorum” diye konuştu.





BU YAZ FARKLI BİR UYGULAMAYA GEÇİYORUZ”
Bakan Kasapoğlu, KYK vatanlarının her daim milletin hizmetinde olması gibi bir misyonu bulunduğunu belirterek, şu şekilde devam etti: “İşte pandemi vakitcinde bunu gördük. Karantina uygulamasını en başarılı uygulayan ülkeydik. Bu vatanlar yalnızca öğrencilerin değil, gerektiğinde bütün ülke evlatlarının, hem de vatan dışından gelen konuklarına de evi. Onu da ispatladık. Bu yaz değişik bir uygulamaya geçiyoruz. Gençlerimiz seyahat etsin istiyoruz. Gençlerimiz Edirne’den Kars’a, Kars’tan Muğla’ya, Aydın’a, Antalya’ya, Trabzon’a, Rize’ye, nereyi dolaşmak istiyorlarsa, gezdikleri yerlerde bedava konaklama imkanlarını gene vatanlarımızda sağlayacağız. İnşallah gençlerimiz bu makale dolu dolu yaşayacak.”





”100 BİNDEN FAZLA GENCİMİZ ÜCRETSİZ ‘MÜZEKART’INA KAVUŞTU”
Yakın vakitte “Müzekart Genç Ne Sever” (GNS) uygulamasını başlattıklarını anımsatan Kasapoğlu, “Müze ve ören yerlerini bedava duruma getirdik. 18- 25 yaş arası bütün gençler için bedava Müzekart GNS uygulamasını başlattık.





‘Gençler yola çıkacak, konaklamalarını 81 ilimizdeki vatanlarda yapacak ve bu seyahatlerinde bakanlığımızın misafiri olarak 300’den çok müze ile ören konumunu ziyaret edecek’ dedik. Duyurumuzdan sonra kısa vakit içerisinde 100 binden çok gencimiz müracaatını yaptı ve bedava Müzekart’larına kavuştu. Binlerce gencimiz ise istek ettikleri müzeleri gezmeye başladı. Gençlerimiz, ‘gençnesever.com’a girip, bedava Müzekart’larını anında alabilirler. İlana çıkan etkinlikler, bedava biletler ve çekilişler için ilaveten müracaatte bulunabilirler” açıklamasında bulundu.





HER İLDE 3’ER GÜN KONAKLAMA HAKKI Yurtlardaki konaklama konusu ile alakalı sınırlamaya dair soru üstüne de Kasapoğlu, “Her ilde 3’er gün konaklama vakitci var. Ona göre programlarını yapıp, her ilde 3’er gün konaklamaya devam edecekler” dedi.

Sonraki Haber

Son Dakika: İsrail’den İran’a Füze Saldırısı, Uçuşlar Durduruldu, Dünya Şokta

Son Dakika: İsrail’den İran’a Füze Saldırısı, Uçuşlar Durduruldu, Dünya Şokta ABD kaynaklarına göre İSRAİL, sabaha …