Çarşamba , 24 Nisan 2024

Yaşlı Bir Kadının Duası Doktoru Gözyaşlarına Bo-ğdu





Yaşlı kadın tekerlekli sandalyesinde kıldığı namazını bitirip, duasını yaptıktan sonra doktor ihsan bu iyi yürekli hanım efendiye teşekkür etti. Sonra birden yaşlı odanın köşesinde yatakta hareketsiz bir şekilde uyuyan bir çocuk dikkatini çekti
Kadın onu sallıyordu, İhsan kadına yaklaştı ve “Anacığım, Allah’a yemin olsun ki cömertliğin ve güzel ahlakınla beni utandırdın, umarım Allah senin bütün dualarını kabul eder” dedi.





Kadın “Oğlum, Allah benim bir duam hariç bütün dualarımı kabul etti” dedi. İhsan “Nedir bu dua?” diye sordu. Yaşlı kadın “Bu benim torunum yetim ve öksüz yavrucak çaresiz bir hastalığa yakalandı. Doktorların hiçbiri tedavi edemedi ve bana sadece dünyaca ünlü İhsan adından bir doktorun tedavi edeceğini söylediler.





Doktor buradan çok uzakta yaşıyor, ayrıca çok yüksek paralar istiyormuş. Benim de oraya gidecek ne gücüm ne de param var. Torunumun ölmesinden çok korkuyorum. Allah’a işimi kolaylaştırması ve bana yardım etmesi için dua ettim” diye cevap verdi.





Doktor İhsan ağlayarak “Anneciğim senin duan uçağın arıza yapmasına, şimşeklerin çakıp yağmurun yağmasına sebep oldu. Allah beni seni ta kapına kadar sürükledi” dedi.





Sonra “Kullarım sana beni sorduklarında bilsinler ki şüphesiz ben yakınım, bana dua ettiğinde dua edenin duasına karşılık veririm, şu halde davetime gelsinler ve bana iman etsinler ki doğru yolu bulmuş olsunlar” ayetini hatırladı.





Doktor İhsan çocuğun kendi hesabında olan parası ile çocuğu ameliyat edip, tedavi etti. Yetim çocuk duanın bereketi ile şifa bulmuştu. İşte Allah u teala mümin kullarını elindeki en güçlü duayı sebep kılar. Allah’tan daha büyük ve daha cömert kim olabilir.

Sonraki Haber

Emeklilerin Kartı Kullanımı

Emeklilerin Kartı Kullanımı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, dar gelirli emeklilere yönelik özel bir uygulama …