Perşembe , 28 Mart 2024

Yatağınızın başucuna limon koyup uyuyun! Faydalarına inanamayacaksınız… .






Limonun faydaları say say bitmez. Salatalarımıza lezzet katan, sindirime yardım eden, vücudu hastalıklardan koruyan bir antioksidan olmasının yanı sıra, geceleri uyurken başucunuza limon koymanın faydalı olduğunu biliyor muydunuz?
Bir limonu dilimleyerek üzerine tuz serpin. Ardından yatağınıza yakın bir komodin üzerine yerleştirip uykuya dalın…
Güne enerjik uyanın Limon çerisinde yer alan antioksidanlar, sabah uyandığınızda baş ağrınızı azaltacaktır. Beynin serotonin seviyesini arttıran limon, güne güzel bir başlangıç yapmanızı sağlar
BÖCEKLERİ UZAK TUTAR




Böcekler, kokulara karşı duyarlıdır. Gece boyu sivrisinek kovalamaktan bıktıysanız limon sizin kurtarıcınız olabilir. Limon kokusundan rahatsız olan sinekler, odanızın gerisinde duracaktır.
DAHA RAHAT BİR NEFES ALIN
Uykuya daldığınız esnada burnunuz tıkanıyorsa ve özellikle astım gibi bir hastalığa sahipseniz, antioksidan ve antibakteriyel olan limon daha rahat nefes almanızı sağlayacak.
ODAKLANMA SORUNUNU ÇÖZER




Bazen düşünmekten beynimiz o kadar meşgul oluyor ki verimsiz bir uyku ile güne başlıyoruz. Odaklanma sorunu olan kişiler için limon kokusu bir kurtarıcı haline gelecektir.
EVİNİZİN KOKUSUNU DEĞİŞTİRECEK
Odanıza yaydığı hoş kokusu hem sizi rahatlatacak hem de bakteri ve virüslerin kaybolmasını sağlayacak.
STRESİ UZAK TUTAR
Gergin olduğunuz ve uyumakta zorlandığınız gecelerde komodin üzerindeki birkaç limon dilim size iyi gelecektir. Narenciye kokusunun kişinin duygularını ve beyin dalgalarını rahatlatıcı özelliğe sahip olduğu biliniyor.
KAN BASINCINIZ KONTROL ALTINA GİRER
Çoğu insanın kan basıncını kontrol altına almakta güçlük çekiyor. Limon, kan basıncını düşürücü etkisiyle size iyi gelecek ve rahat bir uyku uyuyacaksınız.

Sonraki Haber

Efsane Devrim otomobilinin ekibindeydi! Tasarımcısı hayatını kaybetti

Efsane Devrim otomobilinin ekibindeydi! Tasarımcısı hayatını kaybetti Uzun yıllar Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’nda (TCDD) hizmet …