Cuma , 29 Mart 2024

Yaza fazla kilolarınızdan kurtularak girebilirsiniz! Limon kürü ile ayda 7 kilo verebilirsiniz





Mide sorunu yaşan kişilerin bu kürü içmemesi önerilmektedir. Fakat ciddi bir mide sorununuz yok ise kür kaynadığı sırada üzerinde oluşan köpükleri alarak kullanabilirsiniz. Bununla birlikte hamileler, emziren anneler ve düşük tansiyon rahatsızlığı olan kişilerinde bu kürü tüketmesi önerilmemektedir. Emziren annelerin sütünde azalma görülürken, tansiyonu düşük olan kişilerinde tansiyonunu daha fazla düşürecektir.Kronik bir rahatsızlığı bulunan kişiler dışında şeker hastaları ve yüksek tansiyon hastaları bu kürü gönül rahatlığıyla tüketebilirler.



Bu kürü yaparken aynı zamanda yediklerinize de dikkat etmeniz gerekmektedir. Ekmek, tatlı, hamur işi ve özellikle rafine şekerden uzak durulması çok önemlidir.



Limon kürü tarifi nasıl yapılır?
Malzemeler

1 adet limon

2 buçuk su bardağı su

1 çay kaşığı tarçın

Zencefil



Yapılışı: Limonu kabukları ile birlikte halka şeklinde doğrayınız. Limonun çekirdeklerini mutlaka çıkarmanız gerekmektedir. Aksi halde acı bir kür elde edersiniz. Doğranan bu limonları kaynatacağımız kap içerisine koyunuz. Ardından üzerinde 2 buçuk su bardağı su ilave ediniz. Bunun ardından 1 çay kaşığı tarçını da ilave ederek bir süre kaynatıyoruz. Kaynama işlemi başladıktan sonra birazcık kısık ateşte kaynatıyoruz. Daha sonra ise kürün içerisine zencefili ekleyerek beş dakika daha kaynatıyoruz. Zencefili kök ya da toz olarak koyabilirsiniz. Bu hazırladığımız kürü sabah ve akşam yemeklerden 20 dk önce tüketebilirsiniz.

Sonraki Haber

İsrail Gazze Şeridi’ndeki hastanede 200 kişiyi infaz etti

İsrail Gazze Şeridi’ndeki hastanede 200 kişiyi infaz etti Gazze’deki hükümet, İsrail’in Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Şifa …