Perşembe , 28 Mart 2024

YENİ GELİŞMELER VAR! GÖZALTI SAYISI ARTTI





Olay, 3 Eylül 2018’de saat 22.00 sıralarında, İsmil Mahallesi’ndeki tek katlı evde meydana geldi. Kar ma/skeli kişi, kapısı açık olan Metin Büyükşen’e ait eve girdi. Şü/pheli, emekli memur Metin Büyükşen ile eşi Necla Büyükşen’e a/teş etti. Çiftin kızları Büşra Büyükşen’in (24) i/ddiasına göre, sa/ldırgan Büşra Büyükşen’e de tü/feğin di/pçiğiyle vu/rdu. Ö/lmüş gibi davranıp kurtulduğunu öne süren Büşra Büyükşen, yoldan geçen komşularının aracına binip, jandarmaya giderek, olayı anlattı. Eve gelen jandarma ekipleri, Necla-Metin Büyükşen çiftinin ca/nsız be/denlerini buldu. Büşra Büyükşen de sağlık görevlilerince ambulansla Konya Numune Ha/stanesi’ne ka/ldırıldı.





Jandarmanın yaklaşık 3 yıldır yürüttüğü çalışmalarda, ka/til za/nlısına ulaşılamadı. Çiftin çocuk doktoru oğlu Osman Büyükşen ise ci/nayetin aydınlatılabilmesi için sosyal medyada ve katıldığı televizyon programlarında anne ve babasının ka/tilini aradı. Osman Büyükşen’in girişimlerinin ardından Jandarma Genel Komutanlığı’nın talimatıyla Konya İl Jandarma Komutanlığı Jandarma Su/ç Araştırma Ti/mi (JASAT) bünyesinde kurulan özel e/kip, ci/nayetin çözülmesi için başlatılan çalışma kapsamında İsmil Mahallesi’ndeki birçok adrese o/perasyon düzenledi.





HTS VE WHATSAPP YAZIŞMALARINA İNCELEME
Gö/zaltına alınan 24 şü/phelinin jandarmadaki sorgularına, çok yönlü devam ediliyor. Jandarmanın, ailelerin olay günü, öncesi ve sonrasına ait HTS kayıtları ile WhatsApp görüşme dökümlerini ortaya çıkardığı ve bununla ilgili so/rgulamalar yaptığı öğrenildi. E/kiplerin, ci/nayet si/lahına yönelik adreslerde ele geçirilen a/v tü/feklerini de incelemeye aldığı belirtildi.





BÜYÜKŞEN Cİ/NAYETİYLE İLGİLİ PROGRAMDA GÜNDEME GELEN İ/DDİALAR
İ/ddia 1: Talihsiz çift yanlışlıkla ö/ldürüldü
Ortaya atılan i/ddiaya göre, Büyükşen çiftini ö/ldüren kişi ya da kişilerin amacı bir başkasını ö/ldürmekti. Evler arasındaki benzerlik nedeniyle Metin – Necla Büyükşen çifti ci/nayete ku/rban gitti. Olayla ilgili İsmil sakinleri, “Büyükşen ailesinin evinin yakınında, sorunlar yaşayan bir aile var. Bu ailede yasak i/lişki ve te/feciden alınan bo/rç konuşuluyor. Bu nedenle yanlışlıkla işlenen bir ci/nayet olabilir” i/ddiasını ortaya attı.





Ö/ldürülen Necla Büyükşen’in kız kardeşi Kamuran Büyükşen ise bu i/ddianın doğru olmadığını sa/vundu. Çifte ci/nayette ablasını kaybeden kız kardeş, “Bu i/ddiaları ortaya atan kişi Betül’ün annesi. H/edef şa/şırtmaya çalışıyorlar” sözlerini kullandı. Betül Büyükşen, i/ddianın annesi tarafından dile getirildiğini doğrularken anne Alime Büyüktorcan, “Kamuran y/alan söylüyor. Ben de bir yerlerden duydum. Zaten bu i/ddialar sürekli konuşuluyordu” diye konuştu.





Programda ortaya atılan bir diğer i/ddiaysa ka/n do/ndurdu. Muammer Büyüktorcan’ın bulduğu sözde hocanın söylediklerine göre, ci/nayeti işleyen Afganistan ve Suriye uyruklu kişilerdi. Metin Büyükşen’in İstanbul’un Fatih ilçesindeki bir camii cemaatinden g/izli görev aldığını öne süren sözde hoca, “Metin Büyükşen g/izli görevi yerine getiremeyince ö/ldürülmesine karar verildi. Onu ö/ldürmek isteyen cemaat Konya’daki Afgan ve Suriyeli komşularıyla anlaştı” dedi.





Muammer Büyüktorcan’ın damadı Uğur Büyükşen’i de kendisine getirdiğini ifade eden sözde üç harfli hocası, çiftin oğullarını da ci/nayetin Afgan ve Suriyeli kişiler tarafından işlendiğine ikna ettiğini söyledi.





Müge Anlı canlı yayınına bağlanan sözde hocanın kızı ise babasının sözlerine i/tibar edilmemesini istedi. Müge Anlı da sözde hocayla ilgili çok önemli bir gerçeği atv ekranlarında paylaştı. Anlı, “Güya üç harflilerle diyalog kuran bu kişi daha önce bü/yü çıkarma i/ddiasında bulunarak iki kadını ta/ciz etmiş” sözlerini kullandı.





Günün dikkat çeken i/ddialarından bir diğeriyse Büyükşen çiftinin komşuları Osman Büyükdoğrucan ile gelinleri Betül Büyükşen arasında bir i/lişki olduğuna dairdi. İsmil’de konuşulan i/ddianın geçmişinin ci/nayetten daha eski olduğu öğrenildi. Büyükşen ailesiyle sık sık bir araya geldiği söylenen Büyükdoğrucan’ın ce/naze evine hiç uğramaması da şü/pheleri arttırdı. Betül Büyükşen, daha önce bu i/ddiayı hiç duymadığını belirtti.





Büyükşen, “Osman Büyükdoğrucan benden yaşça büyük. Ben sadece babamla bir araya geldiklerinde çay demlerdim. Onun haricinde telefon numarası bile bende yok” diye konuştu.

Sonraki Haber

Efsane Devrim otomobilinin ekibindeydi! Tasarımcısı hayatını kaybetti

Efsane Devrim otomobilinin ekibindeydi! Tasarımcısı hayatını kaybetti Uzun yıllar Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’nda (TCDD) hizmet …