Perşembe , 28 Mart 2024

Yeni korona yasakları geliyor! Omicron vakaları patlattı restoranlar kafeler, AVM’lere yeni yasak…





Sağlık Bakanlığı, ‘Günlük Koronavirüs Tablosu’nu paylaştı. 7 Ocak 2022 Cuma günü verilerine göre Türkiye’de son 24 saatte 406 bin 796 yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testi yapıldı, 63 bin 214 kişinin testi pozitif çıktı, 157 kişi hayatını kaybetti, iyileşen sayısı ise 29 bin 197 oldu.

Kafe ve restoranlara yüzde 50 sınırlaması: Tiyatro, Sinema, konser, lokanta gibi mekânlarda yüzde 50 kapasite sınırlaması getirilmesi değerlendiriliyor.





Mekanlara girişte 3. doz şartı: Türkiye’de, bir hafta sonunda 200 bin seyircinin stadyumlara gittiği, bunun da vaka patlamasına etkisi olduğu belirtilirken, Türkiye Futbol Federasyonu’nun maçlara girişte 3. doz şartı getirmesinin, kapalı mekanlarda da uygulanabileceği konuşuluyor.

Okullarda ara tatil uzatılsın: Okullarda yüz yüze eğitimin devam etmesi kararına rağmen, 21 Ocak-7 Şubat tarihleri arasındaki sömestr tatili ile yaşanacak kesintinin önemli sonuçları olacağı, karantina altına alınan sınıf sayılarında artış yaşandığı, uzun tatilin bunun kesintiye uğramasını sağlayacağı değerlendiriliyor.





Üniversitelerde finallerden sonra ara: Üniversitelerde final sınavlarının ardından ara verilmesi de öneriliyor.

Aşı değil test kuyrukları Omikron’un hızla yayılması ve Sağlık Bakanlığı’nın karantina süresini 7 güne indirmesinin ardından hastanelerde PCR testi kuyrukları uzadı.





Hastanelerin önlerinde sabah saatlerinde uzun bir kuyruk vardı. Test sırası bekleyenler, hastanenin dışına taştı.




Sonraki Haber

Efsane Devrim otomobilinin ekibindeydi! Tasarımcısı hayatını kaybetti

Efsane Devrim otomobilinin ekibindeydi! Tasarımcısı hayatını kaybetti Uzun yıllar Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’nda (TCDD) hizmet …