Cuma , 29 Mart 2024

YENİ SA’LGIN BURADAN ÇIKABİLİR





Küresel salgına yol açan yeni tip koronavirüse (Kovid-19) nereden ortaya çıktığı gizemini korusa da dünya liderleri ve uzmanlar arasında bunun nedenini bulmak bir tür yarış haline geldi. Komplo teorilerinin merkezinde bulunan iki iddiadan biri virüsün yarasalardan insanlara bulaşması, diğeri de laboratuvar sızıntısından yayılması olarak öne çıktı.





New York merkezli EcoHealth Alliance ve Singapur’daki Duke-NUS Tıp Okulu araştırmacıları yarasaların virüsler için temel konak hayvan olduğu ve insanların da zarar görmeye en açık tür olduğu teorisini ilerlettiler. Yeni bir salgın olasılığı konusunda uyarıda bulunan araştırmacılar her yıl bu tür 400 bin enfeksiyonun meydana geldiğini tahmin ettiklerini açıkladılar.





ABD Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü tarafından desteklenen araştırmayla ilgili açıklamalarda bulunan Sydney Üniversitesinden Edward Holmes, ‘muhtemelen insanların hangi sıklıkla yarasalardan bulaşan Sars bağlantılı koronavirüsle enfekte olduğunu ölçen ilk araştırma denemesi’ diye konuştu.





Güneydoğu Asya tehlikeye en açık bölge

Sonraki Haber

İsrail Gazze Şeridi’ndeki hastanede 200 kişiyi infaz etti

İsrail Gazze Şeridi’ndeki hastanede 200 kişiyi infaz etti Gazze’deki hükümet, İsrail’in Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Şifa …