Yıllardır Türkiye'deki fayları izleyen Fransız bilim insanı olası 'Büyük Marmara Depremi' için acı konuştu
Pazar , 11 Haziran 2023
Anasayfa » FOTO GALERİ » Yıllardır Türkiye’deki fayları izleyen Fransız bilim insanı olası ‘Büyük Marmara Depremi’ için acı konuştu

Yıllardır Türkiye’deki fayları izleyen Fransız bilim insanı olası ‘Büyük Marmara Depremi’ için acı konuştu





23 yıldır Türkiye’deki fayları incelen dünyaca ünlü Fransız deprem bilimci Xavier Le Pichon, Marmara’da beklenen büyük depremle ilgili konuştu. Le Pichon, bölgede tek seferde büyük bir deprem olacağını belirterek gözlemlerini tek tek anlattı.





Fransız deprem bilimci ve jeofizikçi Xavier Le Pichon, Habertürk’te Kürşad Oğuz’un sunduğu “Gelecek Fikirler Deprem Özel” yayınında 11 ili sarsan depremlere yönelik analizlerini ve Türkiye genelindeki deprem tahminlerini anlattı.





Le Pichon, Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlere ilişkin olarak, “İkinci deprem tamamen öngörülemez bir depremdi. Burada deprem gerçekleşeceği söylenemezdi. Bu imkansız” ifadelerini kullandı.




Sonraki Haber

Ameliyat olacağı iddia edilen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sağlık durumu ile ilgili kritik S0N DAKlKA açıklaması !

Ameliyat olacağı iddia edilen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sağlık durumu ile ilgili kritik S0N DAKlKA açıklaması ! …