Cumartesi , 20 Nisan 2024

Yıllık izinde cumartesi kararı..







Çalışanları ilgilendiren karar… Yargıtay, yıllık izinde flaş ‘cumartesi’ kararı aldı. Buna göre yıllık izinlerde cumartesi gününün izinden sayılıp sayılmayacağı belli oldu. Yargıtay “Cumartesi gününün yıllık izinden düşülmesi için iş sözleşmesinde ‘hafta tatili’ olarak belirtilmeli.” kararını aldı.





Yargıtay, çalışanları ilgilendiren bir karara imza attı. Yıllık izinlerde cumartesi gününün izinden sayılıp sayılmayacağı belli oldu. Karar, işçinin iş sözleşmesinde yer alan hükme bağlı olacak. İŞÇİ KAZANSA DA YARGITAY İŞVERENİ HAKLI BULDU TRT Haber’de yer alan habere göre karar bir işçinin işverenine açtığı dava ile netleşti. İşçi, yıllık izinde olduğu dönemde cumartesi günü ücretinin de kendisine ödenmesini istedi. İşveren ‘Cumartesi hafta tatili değil’ diyerek, karşı dava açtı. Yerel mahkemede işçi kazansa da Yargıtay işvereni haklı buldu. Kararda işçinin iş sözleşmesine atıfta bulundu.





Fiilen haftada 5 gün çalışılan ancak iş sözleşmesinde hiçbir hüküm olmayan hallerde cumartesi günlerinin yıllık izinden düşülemeyeceği belirtildi. Karara göre 7 gün tatil yapan işçi, sadece pazar günü düşülerek 6 gün izin kullanmış sayılacak. HAFTANIN 6 GÜNÜ ÇALIŞILAN İŞ YERLERİNDE SADECE PAZAR GÜNLERİ YILLIK İZİN SÜRESİNDEN DÜŞÜLECEK İş sözleşmesinde cumartesi ve pazar günleri “hafta tatili” olarak belirlenmişse, yıllık izin sürelerine dahil edilmeyecek. 7 gün tatil yapan işçi yıllık izin süresinden 5 gün kullanmış olacak, cumartesi ve pazar ücretleri ödenecek. Haftada 6 gün çalışılan iş yerlerinde sadece pazar günleri yıllık izin süresinden düşülecek.




Sonraki Haber

Son Dakika: İsrail’den İran’a Füze Saldırısı, Uçuşlar Durduruldu, Dünya Şokta

Son Dakika: İsrail’den İran’a Füze Saldırısı, Uçuşlar Durduruldu, Dünya Şokta ABD kaynaklarına göre İSRAİL, sabaha …