Cuma , 19 Nisan 2024

Yırtık terlikle gittiği pavyonda keşfedildi. Ekmeğin bile lüks sayıldığı bir ailenin kızı….. Bebeğini soğukta dondarak kaybetti. Hayata ise sesiyle tutundu


Ankara Devlet Konservatuarı Piyano bölümünü giren ama maddi sıkıntılar nedeniyle bitiremeyen Bergen, yaşını büyülterek bir süre PTT’de çalıştı.



1979’da arkadaşlarıyla eğlenmek için gittiği Feyman Gece Kulübü’nde sahneye çıktıktan sonra çalışması için aldığı teklifi kabul etti. Feyman Gece Kulübü’nde Grup Lokomotif orkestrası ile birlikte Türk Sanat Müziği, Türk Hafif Müziği ve dönemin modası olan arajmanlardan oluşan repertuarlarla sahne aldı. Ankara’dan sonra iş için Adana’ya giden Bergen, burada Halis Serbes’le tanıştı ve bir yıl sonra da evlendi.



Şarkıları ve albümleriyle ortalığı kasıp kavuran Bergen, konser için gittiği Adana’da uğradığı bıçaklı saldırıdan son anda kurtuldu. Nisan 1989’da kocasından da resmen boşanan Bergen, Haziran 1989’da sahnelere dönüşünü, hayattayken ki son albümü olan “Yıllar Affetmez” ile yaptı



Yoğun bir ilgiyle karşılanan albümün tanıtım turnelerine başlayan sanatçı 14 Ağustos 1989’u 15 Ağustos’a bağlayan gece Adana Pozantı’da boşandığı eşi tarafından kurşunlanarak öldürüldü.

Sonraki Haber

Tokat’taki depremi önceden bildi! Sosyal medyada gündem oldu

Tokat’taki depremi önceden bildi! Sosyal medyada gündem oldu Sismik aktiviteleri inceleyen bir hesap, sosyal medyada …