Perşembe , 28 Mart 2024

Yoğun kar geliyor! Sıcaklık 3 dereceye kadar düşecek





Parçalı ve yer yer çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren Antalya çevrelerinin, gece saatlerinden itibaren Batı Akdeniz ile K. Maraş, Hatay ve Osmaniye çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinde Antalya çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın Hatay ile zamanla Osmaniye çevrelerinde doğu ve güneydoğu yönlerden kuvvetli (40-70 km/sa) olması bekleniyor.İÇ ANADOLU Parçalı, zamanla güney ve batı kesimlerinin yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus olayı bekleniyor. BATI KARADENİZ Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde yer yer sis ve pus olayı bekleniyor. ORTA ve DOĞU KARADENİZ Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. DOĞU ANADOLU Parçalı ve az bulutlu, gece saatlerinde batı kesimlerinin yer yer çok bulutlu ve Malatya çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus olayı bekleniyor. GÜNEYDOĞU ANADOLUAz bulutlu ve açık, akşam saatlerinden itibaren batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde Adıyaman, G. Antep, Kilis ve Ş. Urfa çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus olayı bekleniyor.





İSTANBUL’A KAR GELİYOR CNN TÜRK muhabiri Emrah Çakmak’ın aktardığı bilgiye göre İstanbul’da Aralık ayının ilk veya ikinci haftası kar yağışı görülebilir. Kar yağışlarının yeni yılla birlikte etkisini daha fazla artırması bekleniyor. İşte CNN TÜRK muhabiri Emrah Çakmak’ın canlı yayında aktardığı hava durumu tahminleri… İstanbul’da kar henüz yok ama karın soğuğu gelmiş gibi görünüyor. Özellikle İstanbul’da birkaç gündür kendini iyiden iyiye hissettiren bir soğuk hava var, sıcaklıklar da düşüyor. Tabi akıllara özellikle ‘İstanbul’a kar bu yıl bitmeden ne zaman gelir?’ sorusu gelmişti. CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen’den edindiğimiz bilgiye göre Aralık ayının ilk haftası ya da ikinci haftasında İstanbul’da karı görebiliriz. Bu yıl Ocak ayında da karın etkisini artıracağı, kışın etkisinin bu yıl daha fazla olacağı söyleniyor.





OCAK AYINDA KAR ETKİSİNİ ARTIRACAK İstanbul’da hava sıcaklıkları düştü, soğuk kendini hissettiriyor. Parçalı bulutlu bir hava hakim olacak. Meteorolojik tahminlere göre 50-60 kilometre arasında bir rüzgarın esmesi bekleniyor. İstanbul, Bursa, Bolu, Kocaeli, Tekirdağ ve Balıkesir gibi yerlerde Ocak ayında yoğun KAR yağışı olacağı belirtiliyor. Dün itibarıyla Kırklareli’nde bazı yerlerde kar tanelerinin düştüğünün haberleri gelmişti.Erzurum, Kars, Ardahan, Bayburt, Ağrı, Muş, Bitlis, Hakkari illerinde çarşamba günü kar bekleniyor. Birçok ilde sıcaklıklar 3 dereceye kadar düşecek.

Sonraki Haber

Efsane Devrim otomobilinin ekibindeydi! Tasarımcısı hayatını kaybetti

Efsane Devrim otomobilinin ekibindeydi! Tasarımcısı hayatını kaybetti Uzun yıllar Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’nda (TCDD) hizmet …